Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 18:35

Brašanac: Nisam znao kako da padnem protiv Augzburga

Fudbaler drugačijeg kova koji ne ume da odugovlači i folira prisetio se decembra 2015. godine

Mogli su navijači Partizana 10. decembar 2015. godine da pamte kao dan kada je obezbeđena nokaut faza Lige Evrope. Bilo je neophodno samo da Augzburg u Humskoj ne slavi sa više od gola razlike. Ipak, to nije bilo veče crno-belih koje u 89. minutu rastužio Raul Bobadilja pogotkom za 3:1. Minut pre gola koji je odveo nemački tim u osminu finala, Darko Brašanac je propustio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << priliku da zatvori vrata Augzburgu. Imao je protivničkog fudbalera na leđima dok je hitao ka golu, ostao je na nogama iako bi sigurno dobio faul (izvesno crveni karton za rivala), ali je nakon toga poslao lob preko gola.

"Ne opravdavam se. Sada sam vеć iskusan i nema potrebe da se nekome pravdam, ali iskreno, nisam znao kako da padnem. Nije mi prošlo kroz glavu da padnem. Išli smo od centra, ja ga vučem, on mene vuče. Da sam pao ne bi bio penal. Bio bi crveni karton, ali ja tu ne bih ukrao ni 15 sekundi, odmah bih bio gore na nogama. Možda je to zato što mi nedostaje fudbalskog bezobrazluka", objasnio je Brašanac u našem podkastu Euroforija.

U prilog ovoj priči ide i anegdota sa utakmice Atletik Bilbao - Osasuna na San Mamesu. Veliki rivalite, na stadionu 55.000 ljudi, Osasuna vodi 1:0.

"Ja sam išao po desnoj starni, dupli pas, a njihov desni bek me odvali'. Sudija još nije ni svirao faul, ja sam već bio na nogama. A naš pomoćni trener viče Darko i hvata se za glavu. Ja sam shvatio šta sam uradio i počeo da se smejem i izvinjavam istovremeno. Ali tako igram od malih nogu. Ne umem da odugovlačim", ispričao je nekadašnji fudbaler Partizana.

U linku ispod možete pogledatiprvi deo četvrte epizode podkasta Euroforija, a drugi ispratite večeras od 20.00 takođe na Mozzartovom jutjub kanalu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.