Branko Bošković uveren: Crna Gora nema šta da izgubi

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 18:23

Branko Bošković uveren: Crna Gora nema šta da izgubi

Sokolovi gostuju u Beogradu sutra od 20.45.

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće sutra od 20.45 na stadionu ''Rajko Mitić'' selekciju Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Orlovi su u subotu poraženi sa 2:1 u Budimpešti od Mađarske iza koje su na tabeli grupe G sa 10 bodova, dok je Crna Gora na trećem mestu sa osam poena i utakmicom manje. Srbiji je pobeda neophodna da bi osigurala plasman u Nemačku naredne godine, a nekadašnji igrač Crvene zvezde i reprezentativac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije i Crne Gore, a potom i samostalne Crne Gore Branko Bošković smatra da Sokolovi mogu da iznenade Orlove.

 - Imam osećaj da Srbiji od Mundijala u Kataru nedostaje ono što je Mađarska pokazala - disciplina i koncentracija. Igraju oni u defanzivi srcem i bore se, ali deluju kao neiskusna reprezentacija, a s obzirom na kvalitet trebalo bi da igraju mnogo zrelije i pre svega da primaju manje golova. Mađarska je pokazala kakav treba da bude recept Crne Gore - da igra disciplinovano i dobro u odbrani. Crna Gora tako treba da izađe na teren, a nema šta da izgubi. Teren Marakane je veliki i sigurno imamo i mi pojedince da možemo da iznenadimo. Ali pre svega mora da bude čvrsta odbrana. Mađari su pokazali da i sa slabijim individualnim kvalitetom mogu da deluju tako moćno i odigraju dobro - objasnio je Bošković.

Smatra Bošković da će selekcija Crne Gore imati psihološku prednost u sutrašnjoj utakmici.

 - Srbija je iscrpljena fizički i emotivno. Dali su sve za pobedu u Budimpešti, a sad im dolazi Crna Gora i moraju da se vade. Mi nemamo šta da izgubimo, sakupili smo dosta bodova, uz malo sreće mogli smo i više. Treba da odigramo muški. Srbija će verovatno imati inicijativu i držati loptu kao što je i protiv Mađara. Ako budemo dobro stajali, kako meč bude odmicao može da se i nama ukaže šansa da nešto uradimo. A i ako ne uradimo, Bože moj, ova generacija je napravila dobar rezultat sve i da se ne plasira na EP - zaključio je Bošković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.