Izvor: Blic, 15.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Branili' me udarcima

'Branili' me udarcima

Igrale su se poslednje sekunde utakmice 21. kola Prve Atlas lige kad je sudijski trio Nešković-Milojković-Maksimović priznao koš Borcu za pobedu na Cetinju od 89:88. Bili su to poeni Osmokrovića, iako lopta nije prošla kroz mrežicu, međutim centar domaćih Ivanović ju je skinuo sa obruča.

U tom trenutku klupa Lovćena i domaći navijači krenuli su u fizički obračun sa arbitrima, a najdeblji kraj izvukao je Beograđanin Zoran Maksimović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je zaradio prelom nosa, podlive na licu i nozi.

Dva dana posle bitke u tunelu cetinjske dvorane, Maksimović za 'Blic' priča:

- Koš je sigurno postojao, definitivno bio je čist, što je odmah odlučio i u tom momentu najbliži kolega Miki Milojković. Međutim, tada je krenuo pravi stampedo publike, trenera i rukovodioca Lovćena, koji su opkolili Milojkovića. Meni je prišao drugi kolega Nešković i rekao mi: 'Moramo da bežimo'. Ja sam se vratio u gužvu po Milojkovića, izvukao sam ga iz rulje, ali, na nesreću, nisam uspeo da prođem kroz tunel do svlačionice. Nastao je haos, u tuči mi je polomljen nos, u bolnici su mi šili ranu na nozi, a lice mi je u hematomima - kaže Maksimović.

Beogradski arbitar podseća da su protiv Miodraga Kadije, trenera, Sretena Đikanovića, predsednika, i Čedomira Mudreše, sportskog direktora Lovćena, podignute krivične prijave, iako oni tvrde da su ga samo branili.

- Oni se uvek brane, samo ne znam ko će im i posle ovoga verovati. Nema razloga da nas trojica sudija lažemo! U narednih par dana komesar lige Bata Jelić doneće odluku o ovom incidentu - zaključio je Maksimović. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.