Brajton zbog Brazilca oborio transfer rekord

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 19:26

Brajton zbog Brazilca oborio transfer rekord

Novi igrač ekipe sa "Ameks" stadiona je dosadašnji igrač Votforda Žoao Pedro.

Za njegovo obeštećenje Brajton je platio 30 miliona funti što je novi rekord ovog premijerligaša kada je reč o "ulaznim" transferima.

Pedro je potpisao petogodišnji ugovor sa novim klubom.

Ovaj 21-godišnji napadač igrao je prethodne tri sezone za Votford, a sa Brajtonom je još početkom maja postigao dogovor ali se čekao zvaničan početak prelaznog roka da se transfer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i formalno realizuje.

"Žoao je naša želja već dugo vreme, a znamo i da su ga želeli još neki klubovi širom Evrope", izjavio je direktor Brajtona Dejvid Vir posle završenog posla.

O novom pojačanju rekao je, prirodno, sve najbolje.

"On je briljantan mladi talenat sa osećajem za gol i savršeno će upotpuniti našu napadačku liniju", dodao je Vir.

Brajton će prvi put u svojoj istoriji igrati u nekom evropskom takmičenju i Pedro će biti adut Roberta de Zerbija i na tom polju.

Tokom trogodišnjeg boravka u Votfordu, bivši fudbaler Fluminensea postigao je 24 gola na 109 utakmica, uključujući 11 minule sezone.

Za Brajton bi narednih dana trebalo da potpiše i Džejms Miler koji je završio svoj igrački opus u Liverpulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.