Brada harala Detroitom, Kraljev fijasko u zloglasnoj Atlanti u Dominikovu čast! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 07.Mar.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brada harala Detroitom, Kraljev fijasko u zloglasnoj Atlanti u Dominikovu čast! (VIDEO)

Hoksi imaju samo četiri poraza na 33 meč u svojoj Filips areni, a sinoć se u Džordžiji ni Klivlend nije naigrao – 106:97

Trka za MVP naslov u NBA ligi dugo nije bila neizvesnija i nijedan od kandidata ne posustaje! Džejms Harden je sinoć nastavio svoju sezonu iz snova, a žrtva je ovoga puta bio Detroit čiji su igrači mogli samo nemo da posmatraju dok Bradonja upisuje treći tripl-dabl u sezoni i lagano odnosi pobedu za svoj Hjuston iz Motor Sitija – 103:93. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kada je već reč o najkorisnijim igračima lige, Stef Kari nije propustio priliku da nas podseti na svoje MVP ambicije, pa je izrešetao Dalas i doneo Golden Stejtu trijumf kojim Ratnici prilaze korak bliže osvajanju prvog mesta na Zapadu – 104:89. S druge strane, Lebron Džejms nije imao previše razloga za zadovoljstvo pošto je Klivlend položio oružje pred najboljim timom lige Atlantom – 106:97, a prava ludnica viđena je na Floridi! Rudi Gej, Demarkus Kazins i Viktor Oladipo su se međusobno takmičili u zatrpavanju koša rivala i pobedio je Gej sa 39 poena, ali nije neka vajda pošto Sakramento odlazi iz Orlanda pognute glave – 119:114.

Hjuston je upisao novu pobedu na gostovanju Detroitu (103:93), ali to i nije neka senzacija. No, svet se ponovo klanja neverovatnom Džejmsu Hardenu koji je još jednom potvrdio da je trenutno možda i najbolji napadač u ligi upisavši impresivnih 38 poena, 12 skokova i isto toliko asistencija. Bradonjini saigrači i nisu morali mnogo da se oznoje protiv Pistonsa, on je odradio čitav posao, pa je omogućio i ostalima da budu  na visini zadatka, a najviše se istakao u poslednje vreme sjajni Terens Džouns sa 17 pogodaka i osam uhvaćenih lopti. Ako je ikome važno, kod Detroita je najbolji bio Greg Monro sa 19 poena, dok je Redži Džekson dodao dva manje.



Očekivalo se da Golden Stejt ima dosta teži posao protiv Maveriksa, ali su Kari i drugari opovrgli takve prognoze. Ratnici su opustošili Teksas i lagano odneli trijumf protiv Dalasa (104:89), o čemu svedoči i činjenica da je Stef Kari ubacio 22 poena, iako je uzeo za njega minimalnih 11 šuteva. Pored sjajnog plejmejkera, u timu Stiva Kera i Drejmond Grin bio je odličan sa 18 poena i devet skokova, ali ono što je zaista donelo pobedu Voriorsima bila je odbrana. Koliko su kvalitetno odigrali u defanzivi najbolje svedoči činjenica da su dva najveća asa Dalasa, Dirk Novicki i Monta Elis, bili najefikasniji sa po samo 14 pogodaka uz mizerne procente šuta.



S druge strane kontinenta, na istočnoj obali Klivlend je gostovao u Atlanti odakle se pobeda iskrade „svake prestupne godine“, a ova to nije za Kavse. Hoksi su upisali i 29 pobedu na 33. utakmici u Filips areni (106:97), a još jednom se pokazalo da Majk Budenholzer ima najbolji TIM u ligi. Prevagu je doneo Kajl Korver dvema trojkama početkom poslednje četvrtine, u trenucima kada se Klivlend vraćao u meč, ali statistički gledano, niko nije značajno odskakao kada je učinak u pitanju. Al Horford je upisao 19 poena, devet skokova i šest asistencija, Džef Tig i Pol Milsap po tri koša manje, Denis Šruder četiri manje, Šelvin Mek pet i tako dalje... Kada se o Kavsima radi, Kajri Irving je bio najefikasniji sa 20 poena, Lebron Džejms dva manje, ali se ni jedan, ni drugi nije proslavio sa procentima šuta.



No, ono što će navijači u Atlanti pamtiti duže od nove pobede jeste velika čast koja je ukazana legendarnom Dominiku Vilkinsu čija će statua nadalje stajati ispred Filips arene. Jedan od najvećih u istoriji jedva je sakrivao suze.

„Iako nisam rođen u Atlanti, ja sam iz Atlante. Stvarno volimo košarku u ovom gradu i stalno navijamo za svoj tim“, poručio je Vilkins.

Kao šlag na tortu ostali su mečevi iz Teksasa i Floride. Orlando i Sakramento odigrali su neverovatan duel koji je dobio na kraju domaći Medžik koji je igrao bez Nikole Vučevića (119:114), a ono što će se dugo pamtiti je šuterski obračun Rudija Geja i Demarkusa Kazinsa s jedne i Viktora Oladipa sa druge strane. Gej je na kraju odneo priznanje prvog strelca meča ubacivši impozantnih 39 poena, Demarkus Kazins je imao 29 uz 12 skokova, ali se na kraju radovao Oladipo koje je zabeležio 32 poena i 10 uspešnih dodavanja.



Šou smo gledali i u San Antoniju gde su Sparsi malo teže nego što se očekivalo pobedili Denver, ali su konačno dobili Tonija Parkera! Franvcuz je posle dužeg perioda odigrao veliku utakmicu, ubacio 24 poena i podelio sedam asistencija, Kavaji Lenard upisao je poen više uz osam skokova i to je uglavnom razlog što se Denver nije radovao na gostovanju šampionima. Najbolji kod Nagetsa bio je Taj Loson sa 23 poena i devet dodavanja, dok je Žofre Lovernj proveo samo osam sekundi na terenu i ostao je bez učinka.



NBA:

Šarlot – Toronto 103:94

Indijana – Čikago 98:84

Orlando – Sakramento 119:114

Filadelfija – Juta 83:89

Vašington – Majami 99:97

Atlanta – Klivlend 106:97

Bruklin – Finiks 100:108

Hjuston – Detroit 103:93

Memfis – LA Lejkers 97:90

Nju Orleans – Boston 98:104

San Antonio – Denver 120:111

Golden Stejt – Dalas 104:89

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NBA: Bradonja nezaustavljiv

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2015

Košarkaši Hjuston Rokitsa u nastavku NBA lige blistali su zahvaljujući Džejmsu Hardenu koji je u pobedi protiv Detroit Pistonsa od 103:93 zabeležio treći "tripl dabl"u sezoni...Prva violina Hjustonovog "orkestra" ubacio je 38 poena, imao 12 skokova i isto toliko asistencija.     Zahuktala Atlanta...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.