Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2021, 13:42

Botošani rešen da pokvari slavlje Železničarima

Ukoliko klub sa severa Rumunije saplete Kluž, o tituli će se odlučivati u poslednjem kolu. U suprotnom...

Šampionska trka u Rumuniji je dostigla vrhunac, Dva kola pre kraja plej-ofa u tamošnjoj Ligi 1 lider Kluž ima tri boda više od drugoplasiranog FCSB i u odličnoj je poziciji da četvrtu uzastopnu godinu osvoji titulu. U pretposlednjem kolu popularne Železničare očekuje gostovanje Botošaniju (19.30).

Večerašnji meč imao je zanimljivu uvertiru. Vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << FCSB-a, kontroverzni Điđi Bekali, pozvao je gazdu Botošanija, Valerija Iftimea, na čašu šampanjca ukoliko ekipa sa severa zemlje saplete Kluž.

Na Bekalijeve reči, Iftime je odgovorio kako bi voleo da titula bude odlučena u poslednjem kolu, kada aktuelni šampiom dočekuje upravo FCSB, te da će njegovi fudbaleri dobiti premije ukoliko impresioniraju u preostale dve prvenstvene utakmice.

19.30: (7,25) Botošani (4,00) Kluž (1,50)

Ukoliko ne uspe, Kluž će nezavisno od meča tima iz Bukurešta, kolo pre kraja matematički osvojiti titulu. U prethodnom kolu je savladao Krajovu i tako iskoristio drugi uzastopni kiks FSCB-a.

Botošani nema rezultatski motiv, udaljen je šest bodova od pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Konferencija, pa igra znatno rasterećenije od preostalih timova iz plej-ofa. Štaviše, uz FCSB slovi za najefikasniji tim u doigravanju (13), mada je i primio najviše golova (16).

Kluž je s druge strane postigao gol manje, ali je sopstvenu mrežu uspeo da sačuva na pet od devet dosadašjih utakmica u plej-ofu.

Ako je verovati tradiciji međusobnih susreta, a ona kaže da je Kluž dobio četiri od poslednjih pet međusobnih duela, Železničari će večeras odbraniti titulu. Ipak, nada poslednja umire, pa se Bekali nada da će ipak popiti tu čašu šampanjca sa Iftimeom.

RUMUNIJA 1 – 10. KOLO, PLEJ-OF

Utorak

19.30: (7,25) Botošani (4,00) Kluž (1,50)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.