Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 17:12

Botas otvorio sezonu Formule 1 trijumfom u Austriji

Luis Hamilton završio kao četvrti...

Posle dugo čekanja i odlaganja zbog korone krenula je sezona u Formuli 1. Zaškripale su gume na stazi "Red Bul ring" gde se vozila Velika nagrada Austrije, a kao prvi pobednik izašao je Valteri Botas.

Vozač Mercedesa, Botas, u subotnjim kvalifikacijama imao je najbolje vreme i to je iskoristio na pravi način. Trebalo je da krene i Luis Hamilton iz prvog startnog reda, ali zbog kazne to nije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio slučaj.

Kao drugi je na cilj stigao Šarl Lekler u Ferariju, dok je treći bio vozač Meklarena Lando Noris što je propraćeno velikim slavljem u njegovom timu. Najbržim krugom trke vozač Meklarena je stigao do uspeha karijere i završio ispred Britanca.

Hamiltona je mnogo koštala greška koju je napravio u borbi sa Aleksandrom Albonom, vozačem Red Bula, zbog koje je kažnjen dodavanjem pet sekundi na vreme.

Trku je obeležilo i to što smo videli devet odustajanja, a pored Hamilton kažnjen sa pet sekundi bio je i Serhio Perez.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.