Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 01:05

Botas najbrži u Rusiji, dve kazne za Hamiltona

Vozač Mercedesa, Valteri Botas pobedio je na trci za Veliku nagradu Rusije koja je vožena u Sočiju. Ovo je njegov drugi trijumf na ovoj stazi u karijeri, ukupno deveti u karijeri.
Botas je do druge pobede u šampionatu stigao ispred Maksa Verstapena u Red Bulu i klupskog kolege Luisa Hamiltona, koji je sam sebe lišio borbe za trijumf jer je zaradio dve kazne od po pet sekundi - dva puta vežbao start na nedozvoljen način.

Hamilton je tako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prpustio priliku da izjednači rekord Mihaela Šumahera koji ima 91 pobedu u "najbržem cirkusu". Takođe, Hamilton sada ima ukupno deset kaznenih bodova i ako "zaradi" još dva biće suspendovan sa jedne trke.
Četvrti je kroz cilj prošao Serhio Perez vozač Rejsing pointa, dok je peto mesto pripalo Danijelu Rikardu u Renou, šesti je bio Šarl Lekler u Ferariju. Deset najbržih dopunjuju - Okon u Renou, Kvajt i Gasli vozači Alfa Taurija i Albon u Red Bulu.
Sledeća trka vozi se za dve nedelje - 11. oktobra u Nemačkoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Alonso: Šumaher je bolj vozač od Hamiltona

Izvor: Beta, 01.Okt.2020

Dvostruki svetski šampion Formule 1 Fernando Alonso ocenio je danas da će Mihael Šumaher uvek biti "korak ispred" Luisa Hamiltona, uprkos tome što će Britanac gotovo sigurno oboriti rekorde legendarnog vozača Ferarija.Hamilton ima 90 pobeda u Formuli 1, jednu manje od rekordera Šumahera, kao i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.