Boston ukrotio Grizlije, Džejms jači od Reptorsa

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Feb.2012, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boston ukrotio Grizlije, Džejms jači od Reptorsa

Boston je ubedljivo savladao Memfis sa 98:80 i tako zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu.

Kelti su prelomili meč početkom poslednje deonice, kada su napravili seriju od 21:7 i poveli sa 20 poena razlike (90:70). Boston je kontrolisao skok, a u napadu se oslonio na moćno oružje – šut za tri poena koji ga je posebno služio u trećoj četvrtini, u kojoj su šutirali 5–6.
Najzaslužniji za trijumf Kelta bili su Kevin Garnet sa rekordom sezone od 24 poena, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Pol Pirs zabeležio tri koša manje čime je došao na drugo mesto najboljih strelaca u istoriji Bostona pretekavši Lerija Birda.
Ispred Pirsa je samo Džon Havliček. Ražon Rondo je imao 14 uspešnih dodavanja čime je izjednačio najbolji učinak u sezoni. Rudi Gej je bio najefikasniji u redovima Grizlija sa 21 poenom i sedam skokova.
Majami je ostvario i desetu pobedu u poslednjih 12 mečeva i prišao lideru na Istoku, ekipi Čikaga, na samo dve pobede manje, ali uz isto toliko utakmica manje. Bulsi imaju skor 20–6, a Hit 18–6.

Trojkama Linasa Kleize i Džerida Bejlisa, manje od pet minuta do kraja, Reptorsi su prišli na -5 (85:80), što je bila najmanja razlika za Majami još od početka treće četvrtine. Sa još jednom trojkom Bejlisa, gosti su kompletirali seriji od 12:0 i imali šansu da izjednače, ali je Bejlis promašio trojku.
Lebron Džejms je preuzeo stvar u svoje ruke. Na nešto više od dva minuta do kraja, vezao je četiri poena za vođstvo njegove ekipe od 89:82 i trasirao put ka pobedi Hita.
On je bio i najefikasniji sa 30 poena, dok je Dvejn Vejd dodao 25. Demark Derouzen zabeležio je 25 koševa u ekipi Toronta, dok su Bejlis i Kleiza upisali po 17 poena.
Rezultati:
Boston – Memfis 98:80
Majami – Toronto 95:89

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.