Bošković: Igrali smo u grču, zbog toga ima oscilacija

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2012, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković: Igrali smo u grču, zbog toga ima oscilacija

Selektor dama Srbije Saša Bošković rekao je posle pobede nad Češkom (28:24) na EP da je tim ponovo odigrao u grču i da je to razlog oscilacija nacionalnog tima.

– Prvo poluvreme nije bili dobro. Igrali smo u grču, ali smo uspeli da popravimo igru, posebno u poslednjih pet minuta, za koje nemam nikakve zamerke.. Prenosimo dva boda, to je najbitnije u ovom trenutku. Čekamo ponedeljak, a večeras ćemo da slavimo – rekao je Bošković. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
On je dodao da očekuje težak nastavak takmičenja, jer protivnici sa kojima se Srbija ukršta iz B grupe imaju ambicije da osvoje medalju.
– Spremali smo se da prođemo u drugi krug. Svaki protivnik je težak, biće neizvesno, dobar rukomet se igra na EP. Pre šampionata svi su otpisivali Češku, ali videli ste, jako dobro su odigrale. Dolaze nam tri reprezentacije koje mogu da uzmu medalju. Pokušaćemo da u svakoj utakmici da damo maksimum i vidićemo da li će to biti dovoljno – rekao je Bošković.
Jedan od junaka u pobedničkom timu bila je Golman Katarina Tomašević, koja je susret završila sa 13 odbrana.
– Fantastična utakmica, odigrali smo dva različita poluvremena, kao i na prethodnim utakmicama. Presrećna sam, osvojile smo dva boda i sada rasterećeno idem u drugi krug – rekla je Tomaševićeva.
Selektor Češke Jan Bašnji čestitao je Srbiji na pobedi.
– Imali smo tri gola prednosti, u nastvku Srbija je bill bolja. Nismo uspeli da pronađemo ključ za njihovu igru. Zahvaljujem se mojim igračicama, ali moraćemo u nastavku takmičenja da odigramo mnogo bolje – rekao je Bašnji.
Čehinja Petra Vitkova istakla je da se rukomet igra 60 minuta i da je to pouka za nje tim iz ovog meča.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.