Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2020, 21:04

Bosanci ispali iz elitne divizije Lige nacija, Vajnaldum u ulozi najboljeg napadača Holandije (VIDEO)

Holanđani slavili sa 3:1 u Amsterdamu

Reprezentacija Bosne i Hercegodine eliminisana je iz elitne divizije Lige nacija, pošto je u pretposlednjem kolu grupe 1 poražena od Holandije u Amsterdamu, čime je ostala bez teoretskih šansi da izbegne poslednju poziciju na tabeli - 1:3 (0:2).

Izabranici Duška Bajevića jednostavno nisu imali snage da se nose sa ekstremno jakom konkurencijom u vidu Holandije, Italije i Poljske, a mogu da budu zadvoljni sa osvojenim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bodovima u okršajima sa Azurima i večerašnjim rivalom Zenici pre mesec dana. Za nešto više bilo je neophodno i neko slavlje, ali njega nije bilo u prvih pet kola.

Zmajevi su se kasno probudili na Amsterdam areni ove večeri. U poslednjih pola sata su bili čak i bolji rival od domaćina, smanjili su rezultat preko Smaila Prevljaka u 63. minutu, ali je i tada bilo isuviše kasno za ispravljanje propuštenog. Napadač Eupena je imao još nekoliko solidnih situacija za postizanje novog pogotka u završnici, ali je ostalo 3:1.

Holanđani su izvrsno ušli u utakmicu, do 14. minuta su već vodili sa 2:0 zahvaljujući golovima Žoržinja Vajnalduma, koji je sjajno tražio prostor kod dodavanja Denzela Damfrisa i Stivena Bergajsa. Fenomenalni vezista Liverpula u ovom trenutku je u ubedljivo najbolji strelac ovog tima. Postigao je 12 golova na poslednjih 19 nastupa za državni tim, a bio je i strelac sedam od poslednjih 12 golova Holandije. Sa večerašnja dva gola došao je do cifre od 20 postignutih na 69 nastupa za državni tim.

Selekcija Franka de Bura je u prvom poluvremenu mogla još u nekoliko navrata da zatrese mrežu Ibrahima Šehića, ali se na treći pogodak čekalo do 55. minuta kada je Memfis Depaj prekinuo jednogodišnji post bez pogodaka u državnom timu. Holanđani su u finišu popustili, što su Bosanci iskoristili i došli do pristojnog poraza u večerašnjoj utakmici, ali ne i do mogućnosti da ipak ostanu u trci za opstanak u najvišem rangu Lige nacija.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.