Borusija izvisila za trenera, novi kandidati u igri

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borusija izvisila za trenera, novi kandidati u igri

Bilo je prekupo platiti 6.000.000 evra za obeštećenja, sada šanse rastu dvojici stručnjaka

Još dok je Tomas Tuhel bio trener, Borusija Dortmund je radila na dovođenju njegove zamene i nadala se da Lusijan Favr sesti na njenu klupu. Ali sada je postalo jasno da od toga nema ništa... Klupa Milionera ostaje upraženjena, slede pregovori sa drugim kandidatima.

Favtr je bio prvi pik Borusijine uprave, razgovarali su, pregovarali, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je njegov ugovor sa Nicom bio nepremostiva prepreka. Švajcarac je ove sezone napravio čudo sa Nicom i doveo francuski klub do kvalifikacija za Ligu šmpiona. U Nemačkoj je već imao sjajne epizode sa Hertom i Borusijom Menhegnladbah kada je u dva navrata izabran za trenera godine u Bundesligi. Delovao je kao idealan kandidat da nasledi Tuhela, ali nema ništa od selidbe na Vestfalen...

To je potvrdio i njegov menadžer.

Nije istina da je Favr odbio Borusiju, već Nica nije htela da pregovara“, rekao je Favrov agent Reza Fazeli.

Nica nije želela da se odrekne sjajnog stručlnjaka sa kojim ima ugovor do 2019. godine i kao prepreku je postavila obeštećenje od 6.000.000 evra, a Borusija nije htela to da plati.

Pominjao se i tvorac Fajenordove šampionske krune Đovani van Bronkhorst, ali je on izabrao da ostane u Roterdamu.

U igri za klupu Borusije su ostala dvojica stručnjaka. Kandidati su Peter Štoger koji je kelnom ove sezone napravio ogroman uspeh plasmanom u Ligu Evrope, kao i Peter Boš koji je uspeo da dovede mladi tim Ajaksa do finala Lige Evrope. Jedan od njih dvojice će azuzeti Tuhelove mesto. Uskoro će biti poznato i koji...

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.