Borovčanin boksuje protiv Pilipenka

Izvor: Glas javnosti, 18.Feb.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovčanin boksuje protiv Pilipenka

BEOGRAD - Srpski bokser u kruzer kategoriji Nenad Borovčanin 4. marta boriće se na Kopaoniku sa Ukrajincem Igorom Pilipenkom, saopštili su danas organizatori meča koji će se održati u hotelu Grand.

- Moj cilj je jasan i na putu do ostvarenja tog cilja nemam pravo na kiks i poraze. Pilipenko ima stil tehničara, dosta se kreće i boksuje sa distance, pametno koristi duge ruke i brzinu, ali ja sam pripremio taktiku i nadam se da će biti dovoljna za pobedu - kazao je 30-godišnji bokser, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji je rođen u Loznici.

Borovčanin će u duelu sa Pilipenkom pokušati da ostvari 24. pobedu na isto toliko profesionalnih mečeva i popravi svoj plasman na rang-listama. Trenutno je 23. na svetskoj, a 18. na evropskoj rang listi.

Pilipenko nije među 40 najboljih na svetu, pa bi meč trebalo da traje najviše osam rundi.

- Pilipenka je teško nokautirati, ali ja ću se potruditi da maksimalno pripremljen uđem u meč i ne dozvolim protivniku da me iznenadi - ispričao je Borovčanin, koji će ove nedelje otputovati na pripreme na Kopaonik, gde će sparingovati sa Mirkom Vujadinovićem. Prvi deo priprema je sa trenerom Miroslavom Borovčaninom i sparing partnerom Vukom Simićem već uradio u Loznici.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.