Izvor: RTS, 25.Sep.2021, 13:52

Borković sedmi u Monci

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je sedmo mestu u prvoj današnjoj trci na čuvenoj stazi Monca u Italiji, gde se vozi šesti trkački vikend Evropskog TCR šampionata. Druga trka na stazi u Monci voziće se u nedelju od 13.30 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.
Prvi kroz cilj je prošao Argentinac Franko Girolami, drugoplasirani je Džek Jang a treće mesto je osvojio Felice Jelmini.

Dušan Borković je dobro startovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na 11. trci u sezoni i u prvom delu trke se tokom tri kruga nadmetao za petu poziciju sa još tri konkurenta.
Tokom sedmog kruga u jednom trenutku je jedan od konkurenata izleteo sa staze a Borković je pao na osmu poziciju jer je izgleda ponovo imao problema sa menjačem.
U nastavku Borković je uspeo da popravi plasman za jedno mesto i trku je završio na sedmom mestu.
Uz nove osvojene bodove Dušan Borković je trenutno 11 sa 156 bodova u ukupnom plasmanu.
U generalnom plasmanu prvoplasirani je Mikel Azkona dok je Girolami na drugoj poziciji a trećeplasirani je Nils Langeveld.
Druga trka na stazi u Monci voziće se u nedelju od 13.30 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borkoviću 23 boda prvog dana trke u Monci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2021

Srpski automobilista Dušan Borković završio je prvu trku, pretposlednjeg trkačkog vikenda TCR Evropa šampionata na stazi u Monci, na sedmoj poziciji i osvojio nova 23 boda - pet iz kvalifikacija i 18 sa trke...Nakon odličnih kvalifikacija u kojima je Borković ostvario šesto vreme, usledila je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.