Borković namučio Leba u Francuskoj i osvojio šest bodova u drugoj trci

Izvor: Blic, 20.Apr.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borković namučio Leba u Francuskoj i osvojio šest bodova u drugoj trci

Naš najbolji automobilista Dušan Borković završio je drugu trku u Francuskoj na odličnom sedmom mestu i osvojio novih šest bodova u debitantskoj sezoni Svetskog šampionata turing automobila (WTCC).

Srpski as je krenuo sa petog mesta i sjajnom vožnjom u svom Ševrolet Kruzu 98 iz kruga u krug držao iza sebe legendarnog Sebastijana Leba, koji je bio u daleko dominantnijem Citroenu, ali mu nije dozvoljavao da ga prođe.

Taj njihov duel oduševljavao je publiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Borković nije posustao ni posle dva izlaska sigurnosnog vozila na stazu, da bi tri kruga pre kraja trke napao Benanija na petom mestu, koje je ispustio u prvoj polovini trke na stazi Pol Rikar.

Nažalost, dok je vozač NIS Petrol Kampos Rejsing tima pokušao da pretekne Marokanca, izabrao je lošiju putanju, što je Leb iskoristio i uspeo da ga obiđe. Borković je kroz cilj prošao kao sedmi, što mu je donelo šest bodova, a ukupno ima 17 u generalnom plasmanu.

I na ovoj trci, kao i na prvoj u Francuskoj, najbrži je bio vozač Citroena, samo što se na najvišem stepeniku pobednikog postolja našao Hoze Marija Lopez, dok je Ivan Miler morao da se zadovolji drugim mestom, a treći je bio Tijago Monteiro u Hondi.

Sledeća runda WTCC je u Mađarskoj, a trke na stazi Hungaroring su 4. maja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WTCC: Borković u drugoj trci u Francuskoj namučio Leba i osvojio nove bodove

Izvor: AutoBlog, 20.Apr.2014

Naš najbolji automobilista Dušan Borković završio je drugu trku u Francuskoj na sedmom mestu i osvojio šest bodova u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC). Borković, koji vozi za NIS Petrol by Campos Racing tim u Chevrolet Cruze #98, startovao je sa pete pozicije i tokom trke je propisno...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.