Izvor: RTS, 24.Sep.2022, 19:50

Borković dominantan, obara rekorde staza i vodi posle prvog dana 55. Srbija relija

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković briljirao je prvog takmičarskog dana na 55. Srbija reliju. Posle šest izvezenih brzinskih ispita Borković je ubedljivo prvi u generalnom plasmanu sa minutom i 16 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Stajkova iz Bugarske i minut i 27 sekundi prednosti u odnosu na još jednu bugarsku posadu, Surilova i Zdravkova.
Zajedno sa suvozačem Igorom Marković, Borković je tokom prvog dana bio ubedljivo prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na pet od ukupno šest brzinaca.

Srpska posada sa brojem 62 koju čine Borković i Marković uspela je da obori sopstveni rekord staze na brzinskim ispitima Stanišinci i Silver.
Prethodne rekorde postavili su na prethodnim relijima, što samo potvrđuje odličnu formu dvostrukih šampiona Srbija relija.
Danas su svoje umeće dokazali na šest specijalnih ispita: Stanišinci 1, Silver 1, Župa 1, Stanišinci 2, Silver 2, Župa 2. 
Uigrani pobednički tandem nesumnjivo predstavlja najveće favorite ovog najznačajnijeg regionalnog automobilskog takmičenja.
Uprkos manjem izletanju na poslednjem brzincu, vozač NIS Petrol Rejsing tima nakon prvog dana takmičenja je rekao da je zadovoljan rezultatom i da se nada trećoj pobedi na Srbija reliju.
Nezaustavljivi duo Borković-Marković sutra očekuje još šest specijalnih brzinskih ispita na stazama Klobuk, Župa Tamjanika, Stanišinci, Klobuk 2, Župa Tamjanika 2, Stanišinci 2.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Borković ispisao istoriju – treći put osvojio Srbija reli

Izvor: RTS, 25.Sep.2022, 17:49

Najbolji domaći automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković osvojili su 55. Srbija reli i tako ušli u istoriju automobilizma kao jedina srpska posada koja je tri puta pobedila na najprestižnijem regionalnom takmičenju. . Borković je u svojoj Škodi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.