Borković: Svaka greška mnogo košta

Izvor: B92, 02.Maj.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borković: Svaka greška mnogo košta

Srpskog automobilistu Dušana Borkovića ovog vikenda na stazi "Hungaroring" očekuju trke treće runde Svetskog šampionata turing automobila (WTCC).

Borković je u petak na slobodnim treninzima uspeo da se upozna sa stazom koja se nalazi nedaleko od Budimpešte, gde ga u subotu očekuju kvalifikacije, a u nedelju trke, od 13.30 i 14.40.

Kako Borković kaže, staza je tehnički veoma zahtevna, a na slobodnog treningu suočio se sa nepredviđenim problemima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Trening je prošao u upoznavanju staze, kao i novih diskova kočnica za trku, pa smo tu iskoristili veći deo testiranja. Kasnije sam imao problema sa novom felnom koja nije lepo legla, zbog čega mi je umalo otpao zadnji točak. Nije prošlo kako smo očekivali, ali imamo podatke o automobilu s telemetrije i videćemo šta možemo da promenimo za subotnje kvalifikacije i probamo da postignemo što bolji rezultat”, rekao je Borković.

Odsustvo glavnog inženjera NIS Petrol by Campos racing tima Đoana Orusa, kojem se ovog vikenda porađa supruga, kao i najavljena kiša za vreme trke, dodatno otežavaju posao srpskom vozaču.

Ne poznajem dovoljno dobro stazu. Ovde se svaka greška skupo plaća, pa je u slučaju lošeg prolaska kroz prvu krivinu u nizu, teško nadomestiti ostatak krivina. Šta je tu je, iskustvo je ono što mi najviše nedostaje i svestan sam da će tako biti i u ostatku sezone, ali sigurno je da ćemo moj tim i ja učiniti sve na svakoj trci”, zaključio je Borković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Borković: Svaka greška mnogo košta

Izvor: B92, 02.Maj.2014

Srpskog automobilistu Dušana Borkovića ovog vikenda na stazi "Hungaroring" očekuju trke treće runde Svetskog šampionata turing automobila (WTCC)...Borković je u petak na slobodnim treninzima uspeo da se upozna sa stazom koja se nalazi nedaleko od Budimpešte, gde ga u subotu očekuju kvalifikacije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.