Borjan pocrveneo u porazu Slovana, Dinamo obezbedio evropsko proleće

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 23:56

Borjan "pocrveneo" u porazu Slovana, Dinamo obezbedio evropsko proleće

Fudbaleri Olimpije iz Ljubljane slavili su na meču priotiv Slovana iz Bratislave na svom terenu rezultatom (2:1).

Ekipa iz prestonice Slovenije pred ovaj meč nije imala šanse da obezbedi proleće u Evropi, ali se na dostojan načim oprostila od LK za ovu sezonu.

Poveli su gosti golom Pedro Lukasa Švajcera u 17, izjednačio je Blekmen za samo deset minuta, dok je Brazilac u 58. minutu doneo pobedu svomm timu.

Utakmicu je obeležio bivši golman Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milan Borjan koji je u 54. minutu dobio direktan crveni karton zbog nepromišljenog starta nad Kardeslerom.

Drugi meč grupe A se igrao u Lilu, gde je član Lige 1 bio bolji od predstavnika Farskih Ostrva Ki Klaksvika sa (2:0). Lil je tako grupu okončao na prvom mestu i tako se plasirao u osminu finala LK.

Golove na ovom meču su postizali Jusuf Jazidži u 29 i Andre Gomeš sa bele tačke u 87.

U grupi B Makabi Tel Aviv je na stadionu TSC-a savladao ekipu Genta sa (3:1) u utakmici koja je odlučivala koja ekipa će završiti na prvom mestu.

Posle prvog dela igre Makabi je imao prednost posle golova Kaničovskog (9) i Zahavija (24). Nadu da bi gosti mogli do boljeg rezultat je dao De Sart u 49. minutu, a pobedu Makabiju je svojim drugim golom na meču potvrdio Eron Zahavi u 61. minutu.

Makabi je tako grupu završio na prvom mestu sa 15 bodova, dok je Gent drugi sa 13.

Drugi meč ove grupe koji nije imao rezultatski značaj se igrao u Lublinu, gde je ukrajinska Zorija sa (4:0) bila bolja od Islandskog Breidablika čime su ovaj tim ostavili bez bodova na kraju LK.

Golove za ekipu iz Luganska postigli su Gerero, Muminović, Mićin i Gorbač.

Dinamo Zagreb je u sklopu grupe C mogao i da završi takmičenje u LK, ali su na svom terenu savladali ekipu Balkanija rezultatom (3:0).

Čekali su navijači Dinama sve do 69. minuta kada je Dino Perić pogodio mrežu Balkanija, do kraja meča je bilo dosta lakše po šampiona Hrvatske, koji je postigao još dva gola i to oba je bio strelac Bruno Petković u 72 i 77 sa bele tačke.

I Viktorija Plzenj je potvrdila prvo mesto u grupi C, jer je na svom terenu bila bolja od Astane (3:0).

I na ovom meču nije bilo golova posle prvog poluvremena, Vlkanova je u 58. minutu otključao mrežu ekipe iz Kazahstana, Moksera je do kraja meča sa dva gola u mreži gostiju postavio konačan rezultat.

Klub Briž je grupu D završio na prvom mestu. To je potvrdio posle trijumfa nad Bodo Glimtom na svom terenu rezultatom 3:1 u duelu ekipa koje su i pre ovog kola obezbedile proleće u Evropi.

Nusa u 26. Tijago u 58 i Mehel u 89 minutu su bili strelci golova za Briž, dok je jedini strelac za novog šampiona Norveške bio Pelegrino.

Bešiktaš je u Švajcarskoj je slavio sa 2:0 , ali to nije bilo dovoljno jer su i pre ovog kola ispali iz LK.

Golove za ekipu iz Istanbula su postigli Tosun i Terzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.