Borg i Mekinro odredili konačne timove za Lejver kup

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 19:18

Borg i Mekinro odredili konačne timove za Lejver kup

Džon Mekinro i Bjern Borg, selektori Tima Svet i Tim Evropa, kompletirali su timove za predstojeći Lejver kup.

Reč je o redovnom takmičenju koje će se ove godine od 22. do 24. septembra održati u Vankuveru.

Mekinro je odredio da u Timu sveta igraju i Tomi Pol, Fransisko Serundolo i Ben Šelton, oni će se priključiti Tejloru Fricu, Frensisu Tijafou i Feliksu Ožeu-Alijasimu čije je učešće ranije potvrđeno.

S druge strane, Borg je u Tim Evropa uvrstio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Huberta Hurkača i Gaela Monfisa, oni će biti u timu sa Holgerom Runeom, Kasperom Rudom, Stefanosom Cicipasom i Andrejem Rubljovim.

Zanimljivo je da na takmičenju neće biti nikog od prva tri na svetu, Alkarasa, Đokovića i Medvedeva.

"Ovo je talentovana grupa, mešavina iskustva i mladosti. Tejlor, Frensis, Feliks i Tomi, svi su bili deo naše prethodne pobede u Londonu i to nam daje dodatno samopouzdanje za ovu godinu. Svi osećamo da imamo dovre šanse", rekao je Mekinro.

S druge strane, Hubert Hurkač se raduje nastupu u Timu Evropa.

"Radujem se Lejver kupu. Biće sjajno biti u Vankuveru sa nekim od rivala pod vođstvom selektora Borga. Daću sve od sebe da pomognem Timu Evropa da vrati titulu", obećao je poljski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.