Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2016, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bordo - plavi spektakl na "Koševu"

Statistika, tradicija, trenutna forma, stanje na tabeli, domaći teren, pa čak i igrač više, ne moraju značiti ništa u vječitom sarajevskom derbiju, koji se ove nedjelje 109. put u prvenstvu igra na "Koševu".

Sarajevo i Željezničar derbi 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekuju poprilično izjednačeni u mnogim parametrima. I jedni i drugi minulih pet kola nisu poraženi, s tim da "Željo" u prošla dva ima upisane pobjeda, a "bordo" tim dva remija. Izjednačeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su stari rivali i na tabeli sa po 18 bodova, ali i u očekivanjima i željema. Treneri Mehmed Janjoš i Slavko Petrović, osim što priželjkuju sva tri boda, nadaju se da će utakmica opravdati epit velike i pružiti spektakle gledaocima na najvećem bh. stadionu.

"Očekujem dobru utakmicu, sjajno navijanje, da pokažemo da je Sarajevo grad sporta i da nakon meča pričamo o potezima fudbalera, a ne da komentarišemo neke druge stvari. Nećemo kalkulisati i biću presretan ako navijači odu zadovoljni sa stadiona, ali da navijači Sarajeva ipak budu malo sretniji zbog tri boda. Čast je biti dio ove velike utakmice. Derbi je nešto posebno, karakteristično i mnogo faktora odlučuje o konačnom ishodu", rekao je Janjoš, koji neće imati na raspolaganju Nemanju Anđušića zbog tri žuta kartona, odnosno Sašu Balića zbog crvenog zarađenog protiv Širokog Brijega.

Statistika u prethodnih 108 ogleda ova dva tima je blago na strani "plavih", koji imaju 32 pobjede. Tim s "Koševa" radovao se 31 put, dok je bez pobjednika završeno 45 susreta, uključujući i onaj na otvaranju aktuelne sezone (1:1). Zajedničko za oba trenera je i to da nijedan nije vodio ekipu u toj utakmici, s tim da je, za razliku od Janjoša, Slavku Petroviću ovo prvi sarajevski derbi u karijeri.

"Voleo bih da moj prvi derbi protekne fer na terenu i tribinama i bilo bi mi drago da osvojimo tri boda. Mislim da nas Sarajevo ne može iznenaditi, a niti mi njih. Dobro se poznajemo. Odlučiće dnevna forma, malo veća želja na taj dan, jer svi derbiji su neizvesni, pa i ovaj. Bilo bi mi drago da se pokaže dobar fudbal, u kojem će gledaoci uživati", rekao je Petrović.

U "plavom" taboru upitan je nastup jedino Uglješe Radinovića, koji je tri dana pauzirao s treninzima zbog povrede. Kapiten "Želje" Aleksandar Kosorić naglasio je dobru atmosferu u ekipi. Podsjetio je i na nešto bolje rezultate u posljednje vrijeme, iako zna da to neće biti presudno. Naglasio je da u derbiju nema favorita. Defanzivac "plavih" pohvalio je protivnički sastav, istakavši da imaju nekoliko izvrsnih pojedinaca. Jedan od njih svakako je i kapiten Sarajeva i povremeni bh. reprezentativac Haris Duljević

Zanimljivo će ovog vikenda biti i u Bijeljini, gdje aktualni osvajač Kupa BiH i RS Radnik dočekuje šampiona Zrinjski. Trener domaćih Nebojša Milošević pauzu u prvenstvu iskoristio je da osvježi ekipu. Prvi ovosezonski ogled u Mostaru završen je pobjedom "plemića" 2:1, pa trener sada gostiju Vinko Marinović priželjkuje reprizu i u Semberiji.

Dva najprijatnija iznenađenja dosadašenjeg toka sezone Krupa i Mladosti će odmjeriti snage u Doboju kod Kaknja.

"Znamo kavlitet i snagu protivika, činjenica da su izgubili samo jednu utakmicu pokazuje da je to odgovorna i disciplinovana ekipa, koja ima nekoliko pojedinaca koji su skrenuli pažnju na sebe. Ono što je obilježilo ovu pauzu je da nismo uspjeli u potpunosti da spremimo Elvira Koljića i Ozrena Perića, a Saša Kajkut je imao manjih problema sa zdravljem, tako da imamo određenih problema što se tiče napada. Imamo dovoljno snage i kvaliteta da nastavimo niz osvajanja bodova", rekao je Slobodan Starčević, trener Krupe.

Na "Otoci" Sloboda gostuje Olimpicu, a ovaj meč će biti debi za Vladu Jagodića na klupi ekipe iz Tuzle.

"Uspio sam u ova dva dana zaživjeti s ekipom i mislim da sam ispunio cilj na prva tri treninga. Iz iskustva znam da nije dobro odmah sprovoditi sve svoje zamisli. Sloboda ima dobar igrački kadar i mislim da, pogotovo kada se vrate neki igrači, to neće izgledati loše", izjavio je Jagodić, koji se nada osvajanju tri boda.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

U večitom derbiju ništa novo: Sarajevo i Željezničar remizirali na Koševu

Izvor: Blic, 16.Okt.2016

Derbi susret 12. kola Premijer fudbalske lige između Sarajeva i Željezničara završio je bez golova i pobednika, rezultatom 0:0...Za Sarajevo su igrali: Pavlović - Hodžić, Novaković, Mihojević, Al. Bekić - Rustemović, Sarić - Crnkić, Duljević, Ćetković - Ahmetović...S druge strane, Željezničar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.