Borba za vrh - Šta brani vodeći dvojac, može li Novak da preskoči Nadala i Federera?

Izvor: Sportske.net, 10.Sep.2018, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za vrh - Šta "brani" vodeći dvojac, može li Novak da preskoči Nadala i Federera?

Srbin je u najboljoj mogućoj poziciji, protivnici brane poene osvojene prošle sezone, dok Đoković može samo da popravi učinak.

Pobeda koju je Novak Đoković ostvario u finalu US Opena omogućila je najboljem srpskom teniseru da se ekspresno vrati u sam vrh ATP rang liste.

Zahvaljujući trijumfu nad Huanom Martinom Del Potrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Nole je stigao do treće pozicije na listi najboljih tenisera sveta sa 6.445 poena.

U ponedeljak će biti objavljena najnovija ATP rang lista, ispred Novaka će biti samo Rafael Nadal (8.760) i Rodžer Federer (6.900) koje bi Srbin mogao da preskoči do kraja godine.

Svakako da Novaku nije imperativ preuzimanje prvog mesta na ATP rang listi, ali bi osvajanjem novih trofeja Srbin neminovno bio na pragu tog ostvarenja.

Sigurno vam je poznat podatak da Novak Đoković do kraja godne ne brani ništa od poena i to znači da na Mastersima u Šangaju i Parizu, odnosno finalnom ATP turniru može samo da popravi učinak.

Rafael Nadal i Rodžer Federer nalaze se u daleko težoj situaciji jer obojica brane određeni broj poena u završnici sezone.

Pred vama su poeni koje Nadal i Federer brane do kraja godine na turnirima na kojima su uzeli učešće.

Rafael Nadal: 8.750

Peking 500 (titula)

Šangaj 600 (finale)

Pariz 180 (četvrtfinale)

Brani ukupno: 1.280

Rodžer Federer: 6.900

Šangaj 1000 (titula)

Bazel 500 (titula)

ATP Finale 600 (tri pobede u grupi)

Brani ukupno: 2.100

Videćemo na kojim turnirima će "velika trojka" učestvovati do kraja sezone, odnosno hoće li biti neočekivanih odustajanja ili kalkulisanja.

Novak bi titulama u Šangaju i Parizu, odnosno finalnom ATP turniru (bez poraza) sakupio maksimum 3.500 poena, a videćemo da li će uzeti učešće u Pekingu i Bazelu.

Činjenica je da bi Novak mogao da preskoči Federera i Nadala do kraja kalendarske godine, ali neka mu prioritet budu novi trofeji, posebno oni na Grend slemovima.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak se "popeo" do trećeg mesta na ATP listi

Izvor: RTS, 10.Sep.2018

Nakon pobede u Njujorku i osvajanja Ju-Es opena, srpski teniser Novak Đoković napredovao je do trećeg mesta na ATP listi. . Novak je na prošloj listi bio na šestoj poziciji, a pobeda nad Del Potrom u finalu omogućila...

Nastavak na RTS...

Novak treći na svetu, blizu Nadal i Federer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2018

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvajanjem titule na US Openu skočio je sa šestog na treće mesto ATP liste i u mnogome se približio vodećem tandemu Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu...Posle pobede u finalu nad Huanom Martinom Del Potrom, Đoković je zaradio 2.000 bodova i prepolovio ogromnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.