Borba za Maksimir

Izvor: RTS, 12.Avg.2010, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za Maksimir

Borba između uprave zagrebačkog Dinama i tvrdog jezgra navijača tog kluba se razbuktva. Navijači koji su nezadovoljni radom rukovodstva kluba pre dva dana su pozvali na bojkot utakmica, dok je uprava odgovorila pozivom na jedinstvo.

Rat na relaciji Mamić-navijači Dinama se nastavlja. Samo dan pošto su dve frakcije tvrdog jezgra Bed blu bojsa (BBB)  donele odluku o bojkotu utakmica dok je na čelu kluba Zdravko Mamić, iz uprave "modrih" stigao je odgovor.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šest tačaka uprava Dinama pozvala je sve "prave" navijače tog kluba da im se pridruže u borbi za šestu uzastopnu titulu.

Kao glavne razloge za mobilizaciju navijača u saopštenju se između ostalog navodi da je klub u poslednjih pet godina osvojio isto toliko titula prvaka države, a da je za to vreme ukupna razlika između Dinama i najvećeg rivala, splitskog Hajduka, skoro 100 bodova.

Takođe se navodi da je zagrebačka ekipa u proteklom periodu odigrala 42 utakmice u evro takmičenjima, kao i da imaju najbolji koeficijent od svih klubova iz Hrvatske.

Osim toga u saopštenju se pominje i veliki broj igrača koji je izašao iz Dinamove fudbalske škole, a koji čine stub hrvatske reprezentacije, kao i činjenica da je zagrebački klub najprofitabilniji u toj zemlji.

Sukob uprave, ili tačnije Mamića sa tvrdim jezgrom navijača traje već duže vreme, a kulminirao je na kraju prošle sezone kada je u poslednjem kolu hrvatskog prvenstva došlo do velikih nereda i sukoba navijala i policije na Maksimiru.

Ko ima veću podršku navijača, uprava ili BBB, znaće se već u subotu kada će Dinamo na Maksimiru ugostiti ekipu Karlovca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.