Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 22:21

Borac u Zadru padao, ustajao, pa ponovo pao

Domaćin upisao ovosezonski prvenac u ABA ligi

Promena je prijala Zadru. Tim sa severa Jadrana koji je danas preuzeo Dražen Anzulović, ali ga je protiv Borca vodio Srđan Helbih, protiv Čačana je upisao prvu pobedu u ovosezonskoj ABA ligi - 70:56.

Svesni da bi mogli da potonu još dublje na tabeli, domaći košarkaši su dobro odradili uvodnih deset minuta (20:10).

Gosti iz Čačka se nisu predali posle tog pada. Odgovorili su u drugoj (15:14), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a posebno u trećoj deonici (16:10).

Činilo se tada da će se još uzdići. Ali, početkom poslednjeg perioda Zadrani su nanizali seriju od 9:0. Karter (18 poena) je lične greške Hejla i Čarapića kaznio sa četiri uspešna slobodna bacanja. Potom je Mavra položio loptu kroz obruč, a Drežnjak pogodio trojku za novu dvocifrenu prednost Zadra (53:41) na koju ekipa Marka Marinovića više nije imala adekvatan odgovor.

Najefikasniji u redovima domaćina, uz pomenutog Kartera, bili su Aleksandar Bursać (12 poena), Dario Drežnjak (10 poena) i Dominik Mavra (10 poena).

Bek Borca Hanter Hejl (23 poena) odigrao je još jedan ofanzivno dobar meč, ali ga je od saigrača ispratio samo Sava Lešić (10 poena).

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak

Igokea - Split 85:67

/Ilić 15 - Bajo 11/

Zadar - Borac 70:56

/Karter 18 - Hejl 23/

Subota

19.00: Partizan - Krka

Nedelja

12.00: Mega - FMP

17.00: Mornar - Crvena zvezda

19.00: Olimpija Cedevita - Budućnost

Ponedeljak

18.00: Studentski centar - Cibona

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.