Borac slavio u Morači i opstao u ABA ligi – za sada

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 20:49

Borac slavio u "Morači" i opstao u ABA ligi – za sada

Košarkaši Borca savladali su Budućnost u Podgorici (87:85) i tako izbegli ispadanje iz ABA lige – za sada.

Čačani su bili pod imperativom pobede u "Morači" u meču poslednjeg kola regularnog dela kako bi pobegli sa dna tabele.

Stigli su do ukupno sedmog trijumfa u sezoni, koliko ima i MZT, ali je tim iz Skoplja zbog slabijeg međusobnog skora ispao iz regionalnog takmičenja.

Borac će završiti kao pretposlednji, a za opstanak će igrati protiv drugoplasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipe iz ABA 2 lige.

Finale igraju Helios Domžale i Krka.

Velika drama je viđena u finišu meča u Podgorici, Hejs je u poslednjim sekundama imao flouter za pobedu domaćih, promašio je, Gagić je uhvatio loptu i tom prilikom je bio fauliran.

Prvo bacanje je promašio, drugo je pogodio, tako da je Budućnost imala još jednu šansu, sekund za poravnanje ili trijumf. Na sreću Borca, Grin je promašio trojku.

Najefikasniji u redovima Borca bio je Hejl sa 25 poena, šest skokova i pet asistencija, Boldvin je dodao 16, Lešić 12, a Gagić 11 poena, uz pet skokova.

Kod Budućnosti su se istakli Bel-Hejns sa 18 poena, devet skokova i pet asistencija, Popović je ubacio 16, Grin 13, a Jagodić-Kuridža 11 poena.

ABA liga, 26. kolo:

Cedevita Olimpija – Mega 85:70

Budućnost – Borac 85:87

21.00 FMP – Mornar

Ponedeljak:

18.00 Zadar – Partizan

20.00 Split – Crvena zvezda

Utorak:

18.00 Igokea – Studentski centar

Petak:

MZT – Cibona 87:74

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.