Borac ruši tradiciju u Gradačcu

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Okt.2011, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borac ruši tradiciju u Gradačcu

U samo pet dana fudbaleri Borca i Zvijezde će odigrati dve utakmice. Onu prvu, u okviru Kupa BiH Borac je dobio rezultatom 2:0 na sablasno praznom Gradskom stadionu i stekao dobru prednost pred revanš.

Dva rivala će u nedelju ukrstiti koplja u borbi za bodove, s tim što će ova utakmica biti odigrana u Gradačcu gde Borac nikada nije uspeo da pobedi. Osim toga Zvijezda je jedan od četiri kluba koji je u prošloj šampionskoj sezoni naneo poraz Banjalučanima. Sve su to veliki motivi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da se rival savlada na njegovom terenu.
– Znamo podatak da nikada nismo pobedili u Gradačcu i ta neugodna i negativna tradicija biće za nas dodatni motiv. U Kupu smo pokazali da smo kvalitetniji rival od Zvijezde, ali bez obzira na trijumf u toj utakmici neće nam biti lako. Nedeljni duel se igra za bodove, znači drugačiji su i motivi i ciljevi. Želimo da na prvenstvenu pauzu odemo u pobedničkom ritmu i sa vraćenim samopouzdanjem – istakao je vezista Borca Srđan Grahovac.
Mladi graditelj igre reprezentativnog kalibra posebno ističe povratak pozitivne atmosfere u „crveno–plavi” tabor posle gubitka bodova u sudarima sa Olimpikom i pogotovo u derbiju sa Željezničarom.
– Pobedili smo sva ta dešavanja, pogotovo prekid meča protiv Sarajlija. Vratili su se osmesi na naša lica. U povratku te atmosfere najviše nam je pomogla pobeda nad Zvijezdom u Kupu. Ovo je period kada se lomi sezona, odnosno kada trasiramo svoj put ka trofejima i ispunjavamo glavne uslove za ostvarenje ambicija, a to je izlazak na međunarodnu scenu – podvukao je Grahovac.


PAROVI 9. KOLA
Subota
Leotar – Čelik (15.30)
Rudar Prijedor – Sarajevo (15.30)
Travnik – Slavija (15.30)
Nedelja
Olimpik – GOŠK (15.30)
Zvijezda – Borac (15.30)
Zrinjski – Velež (17)
Široki Brijeg – Kozara (18.30)
Željezničar – Sloboda (18.30)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.