Bomba u NBA: Srpski trener preuzima Toronto

Izvor: B92, 10.Jun.2023, 22:15

"Bomba" u NBA: Srpski trener preuzima Toronto

Darko Rajaković, srpski trener, postaće šef stručnog štaba Toronto Reptorsa.

Srbija može da se pohvali da je jedina neamerička zemlja sa dvojicom trenera koji su dobili mesto šefa stručnog štaba u NBA ligi.

Posle Igora Kokoškova koji je predvodio Finiks Sanse, sada imamo situaciju da je Darko Rajaković glavni trener Toronto Reptorsa.

Već smo pisali da ima "paklenu" konkurenciju u vidu Kenija Etkinsona, Haimea Fernandesa i Serđa Skariola pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki uspeh što je Rajaković ispao bolji kandidat pored ovako sjajnih kolega.

Rajaković radi u SAD od 2012. godine kada je u Tulsi bio asistent, a posle Finiksa i Oklahome radio je u Memfisu pod trenerom Tejlorom Dženkinsom i sada će samostalno predvoditi Toronto.

Što se Reptorsa tiče, oni imaju solidnu ekipu koja oslanja na Skotija Barnsa (nisko krilo), pa i nešto iskusnijeg krilnog centra Paskala Sijakama, dok je sudbina plejmejkera Freda Vanvlita i dalje pomalo nejasna.

Masai Uđiri je dugo na čelu franšize, a svojevremeno je uz sebe imao i sada prvog čoveka Fenerbahčea čuvenog Mauricija Gerardinija koji bi mogao da bude prvi čovek Evrolige.

Sve u svemu Rajaković je u dobroj sredini i videćemo koliko će moći da izvuče od ekipe Reptorsa u sezonama koje dolaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.