Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2020, 18:49

Bomba iz Minhena: Mario Gece se vraća u Bajern!

Zvao ga trener Flik, uprava skeptična

Nemačka treperi – Bajern planira povratak Marija Gecea!

Na pomolu je senzacionalan posao prvaka Evrope, odlučnog da do kraja prelaznog roka proširi bazu i dovede makar još jedno pojačanje. Prvi izbor trenera Hansija Flika je, ni manje, ni više, strelac odlučujućeg gola u finalu Mundijala 2014. kojim je u duelu sa Argentinom doneo Pancer diviziji titulu prvaka sveta.

Prema saznanjima Sport Bilda, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Flik je kontaktirao Gecea i predočio mu ideju da ga vidi na Alijanc areni, s obzirom da je dobro upoznat s kvalitetima iz vremena dok je pomagao Joahimu Levu u reprezentaciji. I dalje veruje u ofanzivnog vezistu, uprkos njegovim problemima sa povredama zbog kojih je pre dve godine čak planirao da prekine karijeru i koji su uticali da Borusija iz Dortmunda na koncu drugog mandata ne produži ugovor. Šef struke Bavaraca poverio bi mu ulogu rezerviste, jer realno gledano u ovako skockanom timu nema mesta u prvih 11, međutim, ako se povredi ili bude kažnjen neko od nosilaca igre u manevru Gece bi bio taj koji bi, kao džoker s klupe, uskočio da pomogne.

Realizacija posla neće ići glatko. Sport Bild navodi da se ideji angažovanja Gecea protivi tandem direktora, Karl Hajnc Rumenige i Hasan Salihamidžić. Zabrinuti su kako će navijači, ali i kompletna nemačka javnost, reagovati ako se na Alijanc arenu vrati fudbaler koji nije sto posto spreman. Na kraju krajeva, priznali bi poraz uprave, leta 2016. rešila se Gecea i za 22.000.000 evra poslala ga natrag u Borusiju iz Dortmunda iako ga je tri leta ranije platila 15.000.000 evra više. Tu su i čisto fudbalski razlozi da Mario Gece nije igrač kao što je bio nekad dok je sa Borusijom osvajao Salataru, te da u Bajernu, pod vođstvom Pepa Gvardiole, nikad nije pokazao ni nalik partije onima sa Vestfalena.

S druge strane, u junu je proslavio tek 28. rođendan. I slobodan je na tržištu. A platu od oko 7.000.000 bruto, koliko je imao u Dortmundu, Bajern bi bez problema mogao da pokrije. Jedino što ostaje utisak da niko ne zna da li bi za šest meseci ili godinu dana Mario Gece opet poželeo da „batali fudbal“ ili bi mu se javili zdravstveni problemi koji bi ga sprečili da igra kao nekad.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.