Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 13:20

Bomba: Počeli pregovori Čelsija i Alabe!

Šansu čeka Pari Sen Žermen

Prva transfer bmba za sledeću sezonu je na pomolu: Počeli su pregovori Čelsija i Davida Alabe!

Ugledni novinar Kristijan Falk je potvrdio da će Alabin agent Pini Zahavi otvorio razgovore sa Plavcima. Što se u neku ruku i očekivalo…

Podsetimo, Alaba je odlučio da napusti Bajern pošto dve strane nisu uspele da postignu sporazum oko novog ugovora. Aktuelni mu ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na kraju sezone i već 1. januara će moći da potpiše predugovor sa budućim klubom. Bajern ima opciju da naplati neko simoblično obeštećenje od nekoliko miliona evra u januaru ili da ga na leto pusti za džabe. Verovatno će se Bavarci odlučiti za ovu drugu opciju…

Alaba je tražio da bude najplaćeniji igrač u timu, da zarađuje preko 10.000.000 evra neto po sezoni (preko 20.000.000 evra bruto!) što trenutno nemaju ni Levandovski, Nojer i ostale zvezde bavarskog giganta. Takođe, Alabin agent Pini Zahavi je tražio 20.000.000 evra provizije samo za potpis novog ugovora koju bi na kraju podelili on i Alabin otac.

Uprava nije htela da popusti, nudila mu je oko 11.000.000 miliona evra bruto po sezoni plus 6.000.000 evra kroz bonuse. Austrijanac i Zahavi nisu prihvatili tu ponudu i pregovori su prekinuti uz neke teške reči sa obe strane. Bilo je jasno da je puklo na relaciji Bajern – Alaba i da više ne postoje šanse da se priča nastavi. Nadali su Zahavai i Alaba neko vreme da će Bajern ipak da se predomisli i da će izaći sa novom ponudom, ali čelnici minhenskog velikana nisu hteli da zbog Alabe “sruše svlačionicu” jer bi potom krenula najezda ostalih igrača sa zahtevima za povišice. A Bajern uskoro očekuju pregovori o novim ugovorima sa Goreckom, Zileom, Tolisoom

Tako je Alaba i definitivno rešio da zatvori sebi vrata Bajerna, a Zahavi da se baci na posao traženja novog kluba.

Čelsi je prvi stao u red iza očekivati je da dođe do dgovora. Plavci mogu da Zahaviju i Alabi ponude ono što Bajern nije hteo. To nije previsok ugovor za prilike u Engleskoj, a Čelsi je letos pokazao koliko može finansijski da isprati tržište. Igrač Alabinih kvaliteta je pravi luskuz za svaku ekipu, a sada je to i bagatelna cena jer ne mora da se plaća obeštećenje koje u realnim uslovima ne bi bilo manje od 70.000.000 evra.

Austrijanac može da igra kao štoper, kao levi bek, pa čak i u veznom redu što ga čini praktično unikatom u evropskom fudbalu. U poslednje vreme se ustalio na štoperskoj poziciji.

Čelsijev štoperski par čine Zuma i Tijago Silva koji je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju da se saradnja nastavi još godinu dana. Alternative su mladi Tomori, Kristensen kojem Lampard ne veruje previše i Ridiger kojeg želi da se reši možda već na zimu, a svakako na leto. Čak i da Silva potpiše novi ugovor, Čelsiju je potreban još jedan kvalitetan štoper, a od Alabe će teško da nađu boljeg po toj ceni. Takođe, Austrijanac može da pojača konkurenciju Čilvelu na levom beku pošto Lampard želi da se otarasi Markosa Alonsa i Emersona Palmijerija.

Svi preduslovi za transfer Alabe u Čelsi su to. Da i ne govorimo o tesnim vezama i sjajnim odnosima Zahavija sa Romanom Abramovičem. Zato će Čelsi imati pol poziciju u pregovorima.

Ko još može da dovede Alabu?

Šansu iz prikrajka vreba PSŽ koji bi mogao da ga plati i kojem je takođe potreban. A francuski klub takođe ima odlične odnpose sa Zahavijem.

Ne treba odbaciti Mančester Siti mada su oni letos dali velike pare za Akea i Dijaša i sa njima dvojicom popunili odbranu. Iako Gvardiola verovatno ne bi ima ništa protiv Alabe kojeg je trenirao u Minhenu i koji je sa svojom univerzalnošću da igra na više pozicija, baš tip defanzivca kakve voli Pep.

Ostale klubove treba odbaciti. Barselona, Juventus i Inter nemaju te pare, a Real je uprsko ranijem interesovanje popunjen na tim pozicijama i nema potrebu da rizikuje Alabin visok ugovor.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.