Bomba! Bajern došao po Baku!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Mar.2016, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba! Bajern došao po Baku!

Ančeloti hoće najboljeg igrača Milana

Italijanski mediji ne ostavljaju dilemu: Bajern iz Minhena hoće Karlosa Baku! Kolumbijac je prva želja Karla Ančelotija koji će u Minhenu narednog leta zameniti Pepa Gvardiolu...

Vest deluje prilično senzacionalno i za nevericu. Bakini igrački kvaliteti nisu sporni, ali od Bajerna se očekuje više. Kolumbijac se po mnogo čemu ne uklapa u profil igrača kakve Bajern juri u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prelaznim rokovima.

Pitanje je i šta će Bajernu pojačanje u napadu? Tu su Levandovski i Miler, a ofanzivni deo tima je najjača karika Bavaraca. Ili se može sprema odlazak Levandovskog o kojem se već dugo šuška? Neminovno je da će Ančeloti menjati strukturu Bajernovog tima jer je teško poverovati da će nastaviti tamo gde je Gvardiola stao. Njih dvojica se mnogo razlikuju. Zato kupovina 29-godišnjeg Bake deluje iznenađujuće..

Međutim, Bajern je i prošlog leta napravio sličan potez kada je doveo godinu dana mlađeg Artura Vidala. Ako je mogao Vidal, zašto ne i Baka?

Bajernovi emisari su bili u nedelju uveče na San Siru i snimali Baku što im nije prvi put ove sezone. Zvanična ponuda još nije stigla na adresu Rosonera, ali ne treba otpisati da će se to desiti uskoro.

Baka je izričita želja Ančelotija koji ga je želeo dok je Kolumbijac igrao još za Sevilju, a Italijan je bio starteg Real Madrida. Naravno, Florentino Perez mu nije ispunio tu želju. Baka se nije uklapao u Perezovu transfer politiku. Niti je mlad, niti je atraktivan, niti je marketinški jako ime.

Kolumbijski napadač je prošlog leta stigao kao najveće pojačanje u Milan i do sada je opravdao uloženi novac bez obzira na mršave rezultate Rosonera. On je možda i jedina svetla tačka u sezoni i svoj posao radi kako treba. Milan je na pragu da još jednu sezonu izvisi za plasman u Evropu, pa bi prodaja Bake mogla da pokrije troškove koji se samo gomilaju otkako je slavni klub ispao iz društva elitnih evropskih klubova.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.