Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2020, 22:01

Bolonja za dva minuta ispustila dva gola prednosti, a šta je u pauzi radio Kevin Lazanja?

Fjorentina stigla do boda u nadoknadi, Kaljari remizirao s Lećeom, Sampdorija slavila protiv Udinezea

I neka posle neko kaže da 2:0 nije najopasniji rezultat. Više od 80 minuta Parme nije bilo u malom derbiju Emilija - Romanje, Bolonja je imala sigurna dva gola prednosti, ali je čudom sve uspela da ispusti za dva minuta u sudijskoj nadoknadi - 2:2 (2:0).

Nije Bolonja bila mnogo bolja ekipa, ali je opet kontrolisala meč, jer Parma nije pokazala gotovo ništa sve do >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finiša utakmice. Crveno-plavi su imali start utakmice kakav su samo mogli da požele. Rikardo Orsolini izveo je korner već u trećem minutu, a najviši u skoku bio je kapiten Rosoblua Danilo i doneo rano vođstvo gostima. Nije prošlo ni petnaestak minuta, činilo se da se Parma oporavila od šoka, usledio je novi. Roberto Sorijano primio je loptu na šestanestercu, "lažnjakom" prevario čuvara i "kiflom" u dalji ugao savladao Luiđija Sepea.

I onda - ništa. Bolonja se svesno branila, čuvala stečenu prednost, koju je samo čudom mogla da ispusti, a ono se na kraju dogodilo. Čudo, jer Parma do 82. minuta nije uputila udarac u okvir gola. Tada je Alberto Grasi šutirao iskosa sa desne strane, ali nije ni to bila bogzna kakav udarac, pa Lukaš Skorupski nije imao problema. Odjednom se Parma trgla, krenula sa napadima, udarac Roberta Inglesea sa gol linije izvadio je Ibrahima Mbaj, ali je Parma posle kornera ipak stigla do pogotka preko Jasmina Kurtića. Ušla je odjednom voda u uši fudbalerima Bolonje, osetila se nervoza među njima, ispucavali su loptu što dalje od gola, ali ni ta dva minuta, koliko je ostalo do kraja, nisu izdržali. Centaršut sa leve strane zbunio je odbranu gostiju, nije se najbolje sporazumeo Skorupski sa svojim defanzivcima, a Inglese se samo ušunjao između njih i ćušnuo loptu u mrežu, za potpuni šok u taboru Bolonje.

Biće zanimljivo videti reakciju trenera Bolonje Siniše Mihajlovića koji je meč ispratio sa tribina zbog crvenog kartona na prošloj utakmici.

Jedna od nepoznanica od nastavka Serije A na Čizmi je šta je u pauzi radio napadač Udinezea, Kevin Lazanja. Visoki Italijan ove večeri je po šesti put u poslednjih pet utakmica tresao mrežu protivnika, ali Zebre njegov gol iz 37. minuta nisu uspele da odrane. Izjednačio je Fabio Kvaljarela još pre odlaska na odmor, a rezervisti Bonacoli i Gabijadini do kraja meča su režirali potpuni preokret - 1:3 (1:1). Posebno lep bio je gol za vođstvo Dorije, popularne "makazice" u režiji Bonacolija. Tim iz Đenove ovom pobedom dodatno je pobegao od zone ispadanja sa kojom je dugo flertovao do prekida Serije A.

U ostalim mečevi, Fjorentina je golom Patrika Kutronea u 96. minutu stigla do boda protiv Verone dok su Kaljari i Leće odigrali bez golova,

SERIJA A – 32. KOLO

Subota

Lacio - Sasuolo 1:2 (1:0)

/Alberto 33 - Raspadori 52, Kaputo 90+1/

Breša - Roma 0:3 (0:0)

/Facio 48, Kalinić 68, Zaniolo 74/

Juventus - Atalanta 2:2 (0:1)

(Ronaldo 55pen, 90pen - Zapata 16, Malinovski 81/

Nedelja

Đenova – SPAL 2:0 (1:0)

/Pandev 24, Šene 54/

Kaljari – Leće 0:0

Fjorentina – Verona 1:1 (0:1)

/Kutrone 90+6 - Faraoni 18/

Parma – Bolonja 2:2 (0:2)

/Kurtić 90+3, Inglese 90+5 - Danilo 3, Sorijano 16/

Udineze – Sampdorija 1:1 (1:1)

/Lazanja 37 – Kvaljarela 45+1, Bonacoli 84, Gabijadini 90+3/

21.45: (2,20) Napoli

(3,40) Milan (3,30)

Ponedeljak

21.45: (1,45) Inter (4,50) Torino (7,00)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.