Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020, 14:58

Bolni rezovi na Kamp Nou: Ko je Barsin Geret Bejl?

Samo četvorica sigurnih, plus klinci poput Fatija i Puća. Svi ostali na prodaju...

Traži se novi trener, traži se novi sportski direktor, a tražiće se i novi igrači. Ali da bi rekonstruisala ekipu Barselona će prvo morati da prodaje, a pošto je Đozep Marija Bartomeu godinama odlagao ono što se učiniti moralo sada bi moglo da bude radikalnih rezova.

Katalonski Sport piše da su samo četvorica sigurna za narednu sezonu: Mark Andre Ter Štegen, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Frenki De Jong, Klemon Lengle i Lionel Mesi. Čak će i za njih saslušati ponude, ali neće im baš tražiti kupce.

Svi ostali mogu da idu. Štaviše, neki će morati, pa čak i oni koji su do sada opstajali jer su Mesijevi drugari poput Artura Vidala.

Izlazna vrata čekaju i mnoge druge. Budučnost u klubu sigurno nemaju Neto, mada je on najmanji krivac, pa Samjuel Umtiti, nisu mu oprostili što nije hteo na operaciju, a to je usporilo povratak na teren, Žunior Firpo, koštao je 12.000.000 evra i nije iskoristio šansu, Ivan Rakitić, njega već dugo teraju sa stadiona Kamp Nou, Rafinja Alkanatara, nikakvo iznenađenje, već tri puta je bio na pozajmicama, pa Vidal, ističe mu ugovor 2021, Filipe Kutinjo, ekonomska katastrofa Barse s obzirom na obeštećenje od 145.000.000 evra, te Martin Brajtvajt, s tim da tu Blaugrana želi da povrati investiranih 18.000.000 evra.

Podsetimo i da je Artur već otišao u Juventus u zamenu za Miralema Pjanića.

S ovim imenima smo samo zagrebali na površinu problema, jer još od ranije se traže kupci za Musu Vagea i Žan Kler Todiboa, samo za primer. Ima još igrača na koje se ni pre lisabonskog masakra nije računalo.

Međutim, debakl od Bajerna (2:8) je nepoželjnima učinio i mnoge koji su do sada bili bezbedni, pa čak svrstavani u „svete krave“. Recimo, Đerar Pike, Serđo Buskets i Đordi Alba, koji postaju veliki problem kluba. Plaše se u Barseloni da će im se dogoditi problemi koje Real ima sa Geretom Bejlom. Alba recimo ima ugovor do 2024. Buskets do 2023. I svi su plaćeni novcem koji ne bi mogli da dobiju ni u jednom drugom klubu. Ne više.

Siguran više nije ni Luis Suarez, jer Barsa je u teškom škripcu sa lovom, a njemu sledećeg leta ističe ugovor. Pitanje je da li mu vredi davati novi kad ima već 33 godine. Ili uzeti nešto para na prodaji?

Razmatrale bi se prodaje i za Nelsona Semeda, Antoana Grizmana i Usmana Dembelea, koji su Barselonu sve skupa koštali astronomskih 295.000.000 evra!

Dozvolu da ide sada ima i Serđi Roberto, jer mora se napraviti prostor za svežu krv. Tu se pre svega misli na Ansua Fatija i Rikija Puća, možda za Ronalda Arauha.

Voleli bi na stadionu Kamp Nou da dovedu Interovog Lautara Martineza, pa Erika Garsiju iz Mančester Sitija, ali... Skupi su, a Barsa nema, jer se godinama razbacivala. I ne bi to bio problem da je bar dovodila prava pojačanja. Sve se raspalo u Lisabonu.

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.