Boljević za SPORTAL.RS: Ne mogu da igram za Srbiju ili Hrvatsku, moje srce kuca za Crnu Goru

Izvor: Sportal.rs, 12.Sep.2014, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boljević za SPORTAL.RS: Ne mogu da igram za Srbiju ili Hrvatsku, moje srce kuca za Crnu Goru

Mladi Aleksandar Boljević, 18-godišnji napadač PSV-a, zapao je za oko savezima Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Reč je o mladom reprezentativcu Crne Gore koji je zimus iz Zete stigao među "filipsovce". Boljević je rođen u Podgorici, ali pošto još nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu za "A" selekciju naših komšija, a majka mu je hrvatskog porekla, pa su se u priču oko talentovanog igrača uključila još dva Saveza: Srbije i Hrvatske.

Pojavile su se informacije do kojih smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << došli da su za Vas zainteresovana tri Saveza, koja žele da zaigrate za njihove "A" selekcije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

- Bio sam iznenađen, ali te informacije su takođe došle do mene, da tri Saveza žele da zaigram za njihovu reprezentaciju. Majka ima hrvatsko poreklo, tako da sa te strane nisam izenađen. Pored toga, nisam iznenađen pošto očekujem da ću kroz igre u PSV-u postati jedan od najboljih napadača u Evropi. Nadam se zbog toga, te to nije neko veliko iznenađenje - poručuje Boljević za SPORTAL.RS.

Igrate za mladu reprezentaciju Crne Gore, za koju ćete seniorsku selekciju nastupati?

- Prošao sam sve selekcije Crne Gore, od pionirske, kadetske, omladinske do mlade, bio sam u "A" selekciji u jednom prijateljskom meču i na klupi u jednom kvalifikacionom. Moje srce kuca za Crnu Goru i sigurno da ne bih mogao da izaberem nijednu drugu reprezentaciju, osim ove u kojoj sam prošao sve mlađe selekcije. U ovom trenutku mogu da kažem da me zanima samo reprezentacija zemlje u kojoj sam rođen, gde sam odrastao i za koju sam igrao do sada u mlađim kategorijama. Nadam se da u reprezentaciji Crne Gore to poštuju i videti to da želim da igram za selekciju Crne Gore.

Dakle, kontakti indirektni i direktni koji su krenuli kako biste Vi eventualno obukli dres Srbije ili Hrvatske neće uroditi plodom, da pomenuti Savezi u tom pogledu nemaju šta da se nadaju bez obzira na navodnu želju?

- Odrastao sam u toj državi, prošao sve selekcije i neverovatno bi bilo da sad promenim odluku i zaigram za neki drugi nacionalni tim, uz svo dužno poštovanje. Imponuje mi zanimanje Hrvatske, posebno reprezentacije Srbije, koje mnogo poštujem, ali imam zemlju u kojoj sam odrastao i želim da igram za tu selekciju.

Kako ste reagovali kada ste prvi put čuli za interesovanje dva nova Saveza?

- Bio sam iznađen u prvi mah, ali sa druge strane i nisam, pošto igram u jednom velikom evropskom klubu, igrao sam polusezonu za mladi tim PSV, sada treniram sa prvim timom, bio sam nekoliko utakmica na klupi, tako da nije čudno, ljudi su me primetili, što je pokrenulo neku priču.

Da li je bilo zvaničnih kontakata od strane pomenutih Saveza i njihovih operativaca?

- Mene lično niko direktno nije zvao, u smislu predsednika Saveza ili čelnih ljudi. Ali je bilo indirekntih kontakata. Na primer malopre me je neko zvao, nije se predstavio, a poručio mi je da "selektor Srbije Dik Advokar računa da će Lazar Marković igrati levo, a ti desno". Rekao sam u redu, ne znam o kome se radi. Zvaničnih konakata sa mnom nije bilo.

Šta očekujete ove sezone u PSV-u, hoćete li debitovati za prvi tim?

- To mi je neki cilj ove sezone. Krenuo sam dobro, želim da što bolje odigram sezonu i što više se približim prvom timu. Bio sam u kvalifikacijama za Ligu Evrope u tri utakmice na klupi, želim da izgradim sebi poziciju u ekipi sa koje ću sledeće sezone imati više prilike da igram i nadam se većoj minutaži. Želim da se nametnem treneru Filipu Kokuu i da može da računa na mene.

U PSV su Vaš zemljak Boris Cmiljanić i Andrija Luković, koji je nedavno stigao iz Rada.

- Tu je Cmiljanić sa kojim se znam iz Crne Gore, tu je sada i Luković sa kojim se sada takođe ne razdvajamo. Svi smo blizu, blizu su nam apartmani, reč je o odličnim momcima, koji lepo rade na treninzima.

Koliko je stvarno istina da je Advokat zaslužan za Vaš transfer iz Zete u PSV?

- Nakon poraza Zete od PSV-a 5:0 u Podgorici Advokata su crnogorski novinari pitali "gde bi Zeta bila u vašem prvenstvu?" On je rekao ne bih previše da komentarišem to, ali ne bi bila poslednja niti da se bori za titulu. Tada su ga pitali imali neki igrač koji bi mogao da igra u Holandiji, da je vama zapao za oko, Advokat je u izjavi rekao "ima levo krilo koje ima mnogo potencijala, koje bi svaki klub u Holandiji želeo da vidi u svojim redovima kao talenta, jer Holandija je najbolja zemlja za mlade fudbalere". To je stvarno bila njegova izjava, ja sam kasnije došao u PSV, a on je otišao, tako je na kraju bilo - podvukao je Boljević.   

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Ovaj 18-godišnji momak svađa Saveze Srbije, Crne Gore i Hrvatske (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 13.Sep.2014, 16:06

Napadač holandskog PSV Ajndhovena, 18-godišnji Aleksandar Boljević mogao bi da posvađa Fudbalske saveze Srbije, Crne Gore i Hrvatske, pošto se sve tri reprezentacije otimaju za njegove usluge.  . . Iako je nastupao za mladu reprezentaciju Crne Gore, još uvek je slobodan u izboru seniorske selekcije....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.