Bolje bronza, nego zlato sa strancem

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 16:18

"Bolje bronza, nego zlato sa strancem"

Rekao svoje!

Srbiji ne treba stranac! Jasnog je stava legendarni trener Miroslav Muta Nikolić, nekadašnji pomoćnik selektora Saše Đorđevića.

Njih dvojica su proveli na klupi Orlova pet godina i osvojili srebra na Svetskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Najnovija bura podigla se oko Kevina Pantera, igrača Partizana koji pored američkog ima i srpski pasoš, a sve je kulminiralo nakon njegove trojke Realu, kada je španska Marka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napisala da on može da promeni košarkašku istoriju Srbije.

Srpski pasoš ima od februara 2020. jer je njegov tadašnji klub, Zvezda, predala papire kako bi mogao da zaigra u Kupu Radivoja Koraća, takmičenju u kojem je ograničen broj stranaca u ekipi. Pred početak ove sezone sa Partizanom rekao je da voli Srbiju, te da je otvoren za dolazak u nacionalni tim ukoliko ga pozovu.

- Generalno nam nisu potrebni stranci, ne mislim da nam ne treba konkretno Panter. Da ne nabrajam sad sve igrače, ali imamo strašan tim. Pa šta hoćete više? Pa šta sad, treba da se rastura reprezentacija i poremeti atmosfera dolaskom stranca? Ti stranci nemaju emociju kao što je mi imamo. Bronza je mnogo slađa nego zlato sa strancem. Oni uzmu pare i odu kući. Ne treba nam stranac i ne zanima me, onda mogu da stave i Marsovca da igra - rekao je Nikolić za Informer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.