Boks: Pomoć države stigla u pravo vreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2022, 13:51

Boks: Pomoć države stigla u pravo vreme

Proteklih dana na adrese naših bokserskih klubova stigla je lepa vest jer su Bokserski savez i Vlada Republike Srbije sa dva ipo milona dinara pomogli osam klubova učesnika Super lige Srbije dok su preostali klubovi pomognuti sa po 500 hiljada dinara, sportskom opremom i rekvizitima.

Među klubovima na čiji račun je uplaćena maksimalna pomoć je Bokserski klub “Sombor”, aktuelni ekipni šampion Srbije.

“Država je prepoznala neka nova pozitivna zbivanja u našem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << boksu. Poslednjih godina naše selekcije u različitim uzrasnim kategorijama učestvuju na brojnim međunarodnim takmičenjima širom sveta uz kvalitetne domaće i inostrane pripreme sa adekvatnim ruskim selekcijama.

Sve to nam daje nadu da će naši najtalentovaniji bokseri vrlo brzo uzvratiti dobrim rezultatima na predstojećim kontinentalnim šampionatima. Ova pomoć nam je stigla u pravo vreme jer imamo sjajnu generaciju mladih boksera čiji kvalitet će biti potvrđen u naredne tri-četiri godine, do Olimpjskih igara u Parizu” kaže trener našeg ekipnog šampiona Bokserskog kluba “Sombor” Stojan Knežević.

Pomoć koja je stigla od Vlade Srbije je, prevenstveno od velike koristi za bokserske klubove u malim sredinama sa oskudnim budžetom, ne samo za boks već uopšte za celokupni sport.

“Uz nesebičnu podršku Opštine Sombor i pomoći koja nam je stigla iz državne kase možemo mirno i sa mnogo više entuzijazma, raditi na omasovljenju našeg kluba i prvi put u istoriji kluba, planirati kvalitetne pripreme kako bi nastavili sa postizanjem dobrih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni” ističe prvi čovek Somboraca Stojan Knežević.

Jedan od prioriteta Bokserskog kluba Sombor u ovoj sezoni je ne samo učešće već i postizanje što boljih rezultata u Razvojnoj ligi Srbije u kojoj učetvuju bokseri i bokserke do 22 godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.