Boks: Džošua i dalje vlada

Izvor: Mondo, 23.Sep.2018, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boks: Džošua i dalje vlada

Ruski bokser Aleksandar Povjetkin parirao je Britancu šest rundi, ali je u sedmoj završio dva puta na podu

Foto: Guliver/Getty images/Richard Heathcote

Britanski bokser Entoni Džošua odbranio je naslov svetskog prvaka u teškoj kategoriji u četiri kategorije (WBA, IBF, WBO i IBO) nakon što je pred 80.000 gledalaca na londonskom Vembliju pobedio Rusa Aleksandra Povetkina tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Povetkin (39) se dobro pokazao u prvih šest rudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čak je i raskrvario nos britanskom bokseru, ali je u sedmoj zbog niza udaraca Džošue (28) dva puta završio na podu.

Džošua sada ima skor od 22 borbe bez poraza u profesionalnoj karijeri, od čega samo jednu nije rešio nokautom, dok je Povjetkin pretrpeo prvi poraz nokautom.

Meč je održan u areni gde je Džošua u aprilu 2017. godine pobedio Ukrajinca Vladimira Klička.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.