Bokan: Čudi me Lorbekova reakcija

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bokan: Čudi me Lorbekova reakcija

Podgorica nije sinonim za vandalizam na terenu, a Budućnost se bori da to evropskoj košarkaškoj sceni i pokaže, poručio je predsednik kluba Dragan Bokan.

Foto: MONDO

Predsednik KK Budućnost Dragan Bokan reagovao je na izjavu predsednika ABA lige Radovana Lorbeka, konstatacijom da ona predstavlja veliki udarac za podgorički klub.

Lorbek je u četvrtak rekao da Budućnost, sudeći po svemu viđenom tokom utakmice protiv Partizana, nije dobrodošla u Evroligu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čak i ako postane šampion regionalnog takmičenja.

Bokan je izjavio da je rukovodstvo kluba uložilo veliki napor i trud da ostvari rezultat, ali ništa manji i da organizuje utakmice na najbolji način, zbog čega žali što se košarka na neki način stavlja u istu ravan sa fudbalskim incidentom na utakmici Crna Gora - Rusija.

On je obećao da će plej-of mečevi protiv Cedevite proteći uz "nezapamćene mere obezbeđenja" i da će Budućnost učiniti sve da utakmica protekne u pravom sportskom maniru i duhu.

Bokan očekuje da će sudstvo i tužilaštvo reagovati oštrijim kaznenim merama.

"Održali smo sastanke sa upravama Cedevite, Partizana i Crvene zvezde i naš zajednički, partnerski stav je da se utakmice organizuju na najvećem bezbednosnom nivou".

"Činjenica je da naš klub nema problem sa incidentima na bilo kojim drugim mečevima, osim kada igra sa 'večitim' rivalima Partizanom i Zvezdom, koje uvek prati veliko interesovanje i tenzija".

Foto: ABA/ Budućnost Voli

Bokan je naglasio da je Budućnost crnogorska košarkaška institucija i da će posle pobede nad finansijskim i organizacionim poteškoćama uspeti da izađe na kraj i sa problemom nesportskog navijanja.

"Sigurni smo da će košarkaška javnost naći način da prevaziđe sve što baca senku na vrhunsku igru koju pružamo", rekao je Bokan uz podsećanje da je Budućnost pružila podršku ABA ligi, pa očekuje i da liga podrži podgorički tim.

"Ne odustajemo od šanse za uspeh. Naše mesto je među vodećim evropskim klubovima. Kao predsednik najtrofejnijeg crnogorskog kluba, uvek prihvatam konstruktivnu kritiku i sugestije. Ali, ova reakcija me u jednom delu čudi i delom je ne doživljavam kao takvu, jer je izjava Lorbeka usledila samo par dana nakon našeg susreta u Ljubljani. Moj sastanak sa njim i gospodinom Liscem protekao je u potpuno drugačijem tonu i moram priznati da sam neprijatno iznenađjen".

Foto: ABA liga/Budućnost VOLI

Dragan Bokan dodao je da ga Lorbekova izjava navodi na razmišljanje da to nije samo opomena, već i predigra za eventualnu eliminaciju Budućnosti, ukoliko na parketu ostvari pravo nastupa u Evroligi.

"Iskustvo Igokee, koja je onemogućena da učestvuje u Evroligi, iz nekih drugih razloga, bez obzira na rezultat, govori u prilog tome. Nećemo dozvoliti da sav ovosezonski napor i ulaganja budu uzaludni zbog incidenata pojedinaca, koji očigledno nisu dobronamerni prema klubu".

Budućnost će 14. i 15. aprila biti domaćin Cedeviti u prvim mečevima polufinala plej-ofa, koje će se igrati do tri pobede.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.