Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 23:13

Boka Juniors ima konačnu reč, Pelegrino se nada kontinentalnoj eliti

Argentina 1: Đenovljani gostuju Velez Sarsfildu u sklopu 18. kola šampionata

Sa ciljem da uveliča svoj dobar fudbalski trenutak, Boka Juniors ove noći (01.15) gostuje u zapadnom Ajresu na stadionu Hose Amalfitani, gde će u sklopu 18. kola argentinske Profesionalne lige odmeriti snage sa lokalnim Velezom. Pored činjenice da je liderska pozicija prilično daleko i da imaju male šanse da se umešaju u borbu za titulu, Đenovljani svakako žele da nastave sa osvajanjem bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kako bi izvršili kakav takav pritisak na najvećeg rivala i vodeći tim prvenstva River Plejt.

Sastav koji predvodi Sebastian Batalja trenutno je treći na tabeli sa 30 bodova i devet koraka zaostatka za Milionerima koji predvode elitni karavan. Boka stiže na sastanak u Linijers posle tri uzastopne pobede. Poslednji uspeh dogodio se prošle srede, kada je u sklopu 17. kola sa 2:1 na svojoj Bombonjeri slavila protiv Godoj Kruza.

01.15: (2,95) Velez Sarsfild (3,00) Boka Juniors (2,60)

Sa druge strane, Velez je sa 28 osvojenih bodova na deobi petog mesta na tabeli sa Defensom i Hustisijom. Tim iz zapadnog Ajresa sa 11 vezanih utakmica na kojima je osvajao bodove ima trenutno najduži niz bez izgubljenog susreta u prvenstvu. Poslednji put kada je doživeo poraz bilo je to još sredinom avgusta i to od sada vodećeg Rivera. Proteklog vikenda El Fortin je ostvario treću pobedu zaredom u gostima, kada je u Santijago del Esteru savladao Sentral Kordobu sa 2:1, dok je na poslednja dva susreta na svom Amalfitaniju okončao remijem.

Za ovaj sastanak na stadionu Hose Amalfitani, Sebastijan Batalja ima na umu da napravi samo jednu varijaciju u odnosu na tim koji je prošle srede pobedio Godoj Kruz u La Bombonjeri. Nelagodnost u levom skočnom zglobu Agustina Almendre, koji nije mogao da završi okršaj sa Tombom, poslednjih dana pokrenula je alarm u sastavu Đenovljana. Međutim, čini se da se vezista oporavio i u poslednjem trenutku na iznenađenje svih ipak će startovati u Linijersu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U principu, iako je postojala mogućnost da će trener plavo-zlatnog tima ponoviti sastav koji je u poslednja tri kola postao strah za većinu klubova u prvenstvu, svi putevi vode do toga da će postojati određene varijante i promene za noćašnji okršaj. Postoje naznake da bi ulazak Rodriga Montesa mogao da istisne Arona Molinasa iz startne postave, a sve u cilju jačanja pozicija na sredini terena. Ostatak tima trebalo bi da sačinjavaju isti oni koji su osvojili tri boda protiv Tombe.

Za domaći sastav ovaj meč je jedan od najvažnijih u borbi za pozicije koje direktno ili kroz kvalifikacije vode u Kopa Libertadores 2022. Maurisio Pelegrino za sada održava nepoznanicu kada je u pitanju pozicija desnog krilnog napadača. Do sada, ona je pripadala Agustinu Buzatu, a spominje se kako bi njegovo mesto mogao da preuzme, i to od početka susreta, igrač iz omladinskog pogona Luka Oreljano.

Takođe, za ovaj susret najavljen je i povratak Lukasa Prata. Napadač je naporno radio posle preloma fibule, koji je takođe zahvatio i ligamente skočnog zgloba. Prato je pre nekoliko nedelja raskinuo ugovor sa River Plejtom i vratio se u Velez, sa kojim je bio šampion u sezoni 2012/13. Istina je da je stigao sa komplikovanom povredom koju je zadobio još kao igrač holandskog Fajenorda i da je tek sada u rangu sa ostalim saigračima. Ako se to i dogodi, njegov povratak na tren trebalo bi očekivati ulaskom sa klupe za reserve, i to vrlo verovatno u završnim minutima meča.

Tu je i više nego pozitivno iznenađenje Rikardo Riki Alvarez, koji se vratio posle nekoliko meseci odsustva zbog povrede i mogao bi ponovo da bude sastavni deo igre svog tima. Bivši član Intera iz Milana 19. maja ove godine bio je podvrgnut artroskopiji zbog bola u potkolenici i zglobu kolena. U početku je igrač pokušavao da izbegne operacionu salu pokušavajući alternativnim tretmanima da dođe do oporavka, ali je intervencija bila neophodna.

Velez Sarsfild i Boka Juniors do sada su ukupno odigrali 173 međusobna duela. Đenovljani imaju više nego ubedljivu prednost sa 88 pobeda, dok Velez sa 44 ima duplo manje, a 41 put meč je završen nerešenim ishodom. Kada se pogledaju poslednjih deset okršaja ovih timova, Boka i tu dominira sa pet pobeda, uključujući i onu iz poslednjeg susreta odigranom na istom ovom stadionu kada je rezultat bio čak 7:1 za goste iz La Boke. Četiri duela u tom period završena su remijem i samo jedan pobedom Veleza, što je ujedno bila i poslednja za tim iz Linijersa, ostvarena još u kampanji iz 2015. godine.

ARGENTINA 1 - 18. KOLO

Subota

Himnasija La Plata - Sentral Kordoba 2:2 (0:1)

/Koronel 49, Rodrigez 59 - Himenez 13, 66/

Defensa i Hustisija - Platense 2:1 (0:0)

/Merentijel 54, Loaiza 81 - Tisera 61/

Nedelja

Rosario Sentral - Rasing 2:1 (0:0)

/Infantino 56, Ruben 80 - Kopeti 66/

Godoj Kruz - Banfild /u toku/

Kolon - Estudijantes /u toku/

23.00: (1,97) Urakan (3,35) San Lorenco (4,10)

Ponedeljak

01.15: (2,95) Velez Sarsfild (3,00) Boka Juniors (2,60)

19.30: (2,20) Aldosivi (3,10) Arsenal Sarandi (3,60)

19.30: (2,45) Sarmijento (3,10) Njuels (3,10)

21.45: (2,05) Atletiko Tukuman (3,35) Patronato (3,80)

21.45: (2,30) Lanus (3,30) Taljeres (3,15)

23.55: (1,52) River Plejt (3,90) Argentinos Juniors (7,25)

Utorak

02.15: (2,00) Independijente (3,35) Union Santa Fe (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.