Bojinović oborio rekord!

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Sep.2013, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojinović oborio rekord!

Pre dve sezone, na istom terenu, Monpelje je izgubio od Seson Rena, a sedmorica igrača su privedena zbog navodnog nameštanja rezultata i klađenja na pomenuti meč.
Među njima se našao i nekadašnji kapiten Srbije Mladen Bojinović (36), koji na kraju nije ni optužen.
Čini se da je sve to pozitivno uticalo na Banjalučanina, koji je na istom gostovanju, samo sada sa PSŽ-om, oborio rekord po broju golova postignutih sa sedmerca (406).
Dugi je sa Parižanima slavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 41:28, Mikel Hansen postigao je deset, Bojinović sedam, a Igor Vori šest golova.
Svih sedam protiv tima koji mu je „doneo“ mnogo problema Mladen je postigao sa sedmerca, čime je prestigao Tunišanina Anuara Ajeda (400 golova iz sedmerca), koji je do ove sezone igrao za Tuluz.
Bojinović je trenutno na koti 406 (u sezoni 2005/06. bio je nepogrešiv 29/29), a još stotinak golova mu nedostaje da Ajedu „otme“ i drugi rekord.
Tunišanin je u francuskoj ligi postigao 1156 golova, a Bojinović je trenutno na 1047. Njih dvojica jedini su za sada probili granicu od 1000 golova.
Kada se sedmerci u pitanju, Dugom sada ozbiljno „preti“ samo Trombleov Metju Druen (375).

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bojinović najbolji izvođač sedmeraca u francuskoj ligi

Izvor: Dzungla.org, 27.Sep.2013

Prvi kapiten Srbije Mladen Bojinović ostavio je još jedan neizbrisiv trag u Francuskoj. Sa sedam golova iz penala u duelu njegovog Pariza i Cesona popularni Dugi je postao najbolji penaldžija Francuske, sa 406 pogodaka! Prethodni vlasnik rekorda bio je Anor Ajed, sa 400 pogodaka. S obzirom na to da...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.