Bojić: Rezultat zavisi od nas

Izvor: B92, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojić: "Rezultat zavisi od nas"



Direktor Košarkaškog saveza Srbije Predrag Bojić ocenio je da će se "naša reprezentacija takmičiti u Grupi A na Evropskom prvenstvu sa Grčkom i Rusijom, ekipama koje su svakako za respekt", ali da će rezultat zavisiti od igre selekcije Srbije.

"Ekipe su za respekt, ali ako sastavimo najbolji tim, ako se svi odazovu i ne bude povredjenih igrača, rezultat će zavisiti samo od nas", rekao je Bojić agenciji Beta. Košarkaška reprezentacija Srbije takmičiće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na EP u prvoj fazi takmičenja sa Rusijom, Grčkom i ekipom iz kvalifikacija.

U Grupi B igraće Portugal, Letonija, Hrvatska i Španija, u Grupi C biće Češka, Turska, Litvanija i Nemačka, dok će se u Grupi D takmičiti Poljska, Italija, Slovenija i Francuska.

"Ekipe su toliko izjednačene, tako da nisam sa prevelikim uzbudjenjem čekao odluku žreba. Sistem takmičenja je takav da naša grupa, u drugoj fazi ukršta sa Grupom B, a tek onda se igraju utakmice četvrtfinala", rekao je Bojić.

On je objasnio da će posle prve faze tri najuspešnije ekipe nastaviti takmičenje sa protivnicima iz Grupe B, gde se nalazi aktuelni svetski prvak Španija.

"Igraćemo sa Špancima u drugom krugu, što i nije tako loše. To znači da sa njima ponovo možemo da se sretnemo ako dodjemo do finala. Bilo bi mnogo lošije da se sastanemo u četvrtfinalu", rekao je Bojić.

Poslednji protivnik reprezentacije Srbije u Grupi A biće poznat 31. avgusta 2007. godine kada se završavaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Evropsko prvenstvo održaće se od 3. do 16. septembra 2007. godine u Madridu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.