Bogosavljev za B92:Selektor poznat do kraja januara

Izvor: B92, 07.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogosavljev za B92:"Selektor poznat do kraja januara"

U novu 2003.godinu jugoslovenska košarkaška reprezentacija ušla je kao svetski i evropski šampion, ali i bez selektora. Prijem u jugoslovenskoj kući košarke povodom Nove godine bio je prava prilika da od "genseka" KSJ-a Predraga Bogosavljeva saznamo da li će najbolja selekcija nakon odlaska Svetislava Pešića sredinom januara kako je najavljeno dobiti novog selektora:

Očekujemo da ćemo ispoštovati taj rok. Planiramo da sredinom meseca održimo stručni savet KSJ-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u proširenom sastavu uz učešće naših najeminentnijih stručnjaka, ili bar većine njih koji su uključeni u rad stručnog saveta. Nadamo se da ćemo upravo na tom stručnom savetu rasčistiti sve dileme - odnosno onu glavnu, ko će od naši stručnjaka preuzeti ovu obavezu i čast da trenira jugoslovensku "A" selekciju.

Mi želimo to pitanje da rešimo za ciklus do 2005.godine, zaključno sa Evropskim prvenstvom 2005. godine u Beogradu. Razgovori sa odredjenim trenerima su već u toku, radimo na tom pitanju, i nadam se da ćemo doneti pravu odluku.

Spomenuli ste vrhunske trenere. Da li to praktično znači da su vrata zatvorena za startere kao što je Saša Djordjević, čije se ime dosta spominjalo u medijima poslednjih nedelja?

Ne bih komentarisao ni jedno ime konkretno. Postoji nekoliko kandidata koji su u najužem krugu za to mesto. Odluka je na stručnom savetu.

Da li odlazak Svetislava Pešića znači definitivan razlaz sa njim, ili bi on možda mogao da ima neku funkciju u okviru stručno štaba?

Nikako definitivan razlaz, kao što nije bilo razlaza sa bilo kojim trenerom kada je napuštao funkciju selektora. Kao što znate, Duda Ivković koji je započeo seriju uspeha SRJ odmah nakon odlaska sa selektorske funkcije postao je član stručnog saveta. Željko Obradović je uključen u stručni savet, Svetislav Pešić takođe. Svi oni su veoma važni u ovom sistemu, jer će svojim sugestijama i savetima pomoći svom kolegi koji bude došao na mesto selektora. Svetsilav Pešić je naprimer, kada je počinjao na mestu selektora prve sastanke održao sa Dušanom Ivkovićem i Željkom Obradovićem - jer je to logičan nastavak. Da bi se postizali vrhunski rezultati neophodan je kontinuitet, dakle nema prekida.

Neke zemlje imaju dosta problema sa postavljanjem selektora jer nemaju "jak kadar". Ovde su u pitanju "slatke muke"...

Mi imamo tu sreću da imamo najbolje evropske trenere već decenijama. Čovek koji bude izabran na mesto selektora biće deo tima. Stručni savet biće održan sredinom meseca, izmedju 15. i 20. januara, a do kraja meseca zasedaće i predsedništvo, a onda ćemo pričati i o konkretnom rešenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.