Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2020, 21:59

Bogijev oproštajni rafal u Lejkerse

Sakramento predvođen Bogdanovićem (27 p) i Hildom (28 p) poslao vladare Zapadne konferencije u plej-of porazom i tako stavio tačku na sezonu Kingsa. Bjelica blizu tripl-dabla

Na poslednjem meču u NBA sezoni Sakramento Kingsi predvođeni Bogdanom Bogdanovićem slavili su protiv oslabljenih Lejkersa. Srpski as je u pobedi Kinga rezultatom 136:122 učestvovao sa 27 poena za isto toliko minuta na parketu, što mu je jedan od najboljih šuterskih učinaka u preakoatlantskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << karijeri. Poen više od njega dao je timski kolega Badi Hild, ujedno i najbolji strelčac susreta.

Nikakve implikacije, osim prestiža večerašnji sudar timova iz Grad anđela i prestonice Kalifornije nije imao. Upravo zato su Lejkersi ovako odigrali, kao i Boston sat i po ranije protiv Vizardsa, sa "drugom postavom". Ali i takvi, Lejkersi, već krunisani vladari Zapadne konferencije su opasni.

Kao i pre nedelju dana kada je protiv Nju Džersi Netsa sa 35 poena napravio učinak karijere u NBA, tako je i večeras Bogdan Bogdanović jako otvorio utakmicu, iako nje njegov tim ranije ispao iz konkurencije za doigravanje. Prvu četvrtinu je sav razigran i nameštenog nišana završio sa 12 poena. Koliko naš as znači za igru Kingsa videlo se u trenucima kada je odlazio na klupu, što bi Lejkersi odmah koristili da pojačaju gas i povećaju prednost. U drugom delu meča u Orlandu, drugi Srbin u redovima Sakramenta, Nemanja Bjelica je preuzeo na kratko šutersku ulogu i brzo sa par trojki sakupio devet poena, ali što je najvažnije uhvatio priključak sa protivnicima i najavio bolju igru ekipe. Ubrzo mu se pridružili Bogi i Badi Hild te su Kingsi prešli u prednost i zadržali je do kraja prvog poluvremena (63:56).

Pored toga što su se od početka meča odmarali Entoni Dejvis, Kajl Kuzma, Aleks Karuzo i Kentavijus Koldvel-Poup, Lebron Džejms više nije ulazio u igru, te je bilo jasno da su "drugopozivci" prepušteni sebi i sudbini u druga 24 minuta susreta. I raspoloženom Beograđaninu koji je sipao van linije 7,24 metara kao furija, i svakim košem polako pokopavao nade protivnika da bi mogli pobedom da završe regularni deo sezone.

Pošto je Sakramento obezbedio dvocifrenu prednost, naš as se uglavnom odmarao u poslednjoj četvrtini, a za to vreme je konce igre u rukama držao odlični Hild, dok je Bjelica solidnim nastupom stigao blizu tripl-dabla (15 p, 8 sk, 13 as). Najbolji u redovima Lejkersa bio je rezervista Dion Vejters sa 19 poena. Lebron je imao dva manje iako je igrao samo u prvom poluvremenu.

Bogdanović je bio na putu novog NBA rekorda, ali ga nije stigao pre svega zbog dosta vremena provedenog na klupi. Nije ni važno, važno je da je svima u mehuru u Orlandu pokazao da je spreman za velika dela. Ali i novi ugovor. Ovaj sa Kingsima mu ističe 2021. i trenutno je ograničeno slobodan agent, što znači da njegov sadašnji klub može da ga zadrži ako mu da iste uslove iz eventualne ponude neke od rivalskih franšiza. Priča se da mu je tržišna cena negde oko 20 miliona dolara po godini, sasvim opravdano s obzirom sa skorašnje nastupe, uključujući i večerašnji.

Za borbu je ostalo još samo jedno mesto u plej-ofu, osma pozicija na Zapadu za koju se bore Memfis, Nju Džersi, San Antonio i Finiks. Plej-of počinje 17. avgusta.

REZULTATI

Boston - Vašington 96:90

/Grin 23 - Brajant 26/

LA Lejkers - Sakramento 136:122

(Hild 28 - Vejters 19)

22.00 (1,65 )Milvoki (13,0) Memfis (2,50)

22.00 (1,30) Finiks (15,0) Dalas (4,00)

00.30 (3,70) Juta (14,0) San Antonio (1,35)

03.00 (4,30) Bruklin (15,0) Portland (1,27)

03.00 (1,60) Orlando (13,0) Nju Orleans (2,60)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.