Bogićević napustio Obradovića i preuzeo tim iz Rusije

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 14:51

Bogićević napustio Obradovića i preuzeo tim iz Rusije

Srpski stručnjak Milenko Bogićević napustio je poziciju pomoćnog trenera u Monaku.

Tamo je radio kao prvi asisten Saši Obradoviću sa kojim je sarađivao punih 13 godina, gotovo u kontinuitetu.

Ipak, posle istorijske sezone u kojoj je tim iz Kneževine osvojio titulu u Francuskoj i stigao do Fajnal-fora Evrolige, došlo je vreme za nove izaove.

Tako je Bogićević odlučio da se upusti u trenerske vode, ovog puta u glavnoj ulozi, pa je preuzeo ruski tim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Avtodor Saratov. Iz Monaka su poželeli sreću Bogićeviću na njegovom putu.

Avtodor je u prethodnoj sezoni ispao u četvrtfinalu VTB lige kada ih je "počistio" CSKA, a do skoro je boje tog tima branio i nekadašnji igrač Partizana Rade Zagorac.

Njegova i Obradovićeva saradnja je počela u Donjecku 2010. gde su osvojili titulu. Put ih je dalje vodio preko berlinske Albe gde su osvojili tri kupa u četiri godine, nakon čega je usledila seoba u Lokomotivu Kubanj i osvajanje ruskog kupa.

Bogićević je bio tu i tokom prvog Obradovićevog mandata u Monaku kada su izgubili šampionat od Asvela koji je bio bolji u petom meču finalne serije. Svima je poznata potonja epizoda dua na Malom Kalemegdanu nakon čega im se putevi razilaze, pošto je Bogićević preuzeo ukrajinski Prometej.

Obradović se u međuvremenu vratio u Monako, ali je ponovo poražen u finalu protiv Asvela. Bogićević mu se potom prošlog leta pridružio i zajedno su ispisali istoriju tog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KRAJ SARADNJE: Obradovića napustio pomoćnik

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023

Sarađivali punih 13 godina...Srpski stručnjak Milenko Bogićević napustio je poziciju pomoćnog trenera Saše Obradovića u Monaku...On je radio kao prvi asistent Obradoviću sa kojim je sarađivao punih 13 godina, a u minuloj sezoni su uspeli sa Monakom da se plasiraju u fajnl-four Evrolige...Ipak,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.