Izvor: FudbalSrbija.net, 13.Feb.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogićević:“Dosta razloga za optimizam“

13.02.2015.fkborac.com
Bliži se kraj drugog dela priprema koje fudbaleri Borca sprovode u Ohridu. Za razliku od prošle godine nešto lošiji vremenski uslovi nisu mogli da umanje dobru atmosferu i optimizam u taboru čačanskog superligaša. Tačno pre mesec dana iskusni trener Borca  Bogić Bogićević je obavio prozivku i krenulo se sa pripremnim periodom.
“U finišu smo priprema i moram biti zadovoljan urađenim. Naravno pravi odgovor će dati prvenstvene utakmice koje nas očekuju već od narednog vikenda. Klub se potrudio da nam u ovakvoj situaciji obezbedi maksimalne uslove, pa smo dosta kvalitetno radili u Čačku, Staroj Pazovi i sada na Ohridu. Ono što je jako bitno za pripremni period je da nismo imali većih problema sa povredama, a i novajlije su stigle na vreme. Ne treba preterivati, ali do sada odrađeno nam daje za pravo da spremni dočekujemo start i premijeru u Pećincima“ - započinje razgovor za klupski sajt šef stručnog štaba Borca.
Borac je u zimskoj pauzi itekako osvežio igrački kadar. Osnovne karike iz jesenje polusezone su i dalje na raspolaganju, a naš tim je pojačalo šest igrača.
“Sportski direktor Slobodan Ilić je odradio sjajan posao u prelaznom roku dovođenjem izuzetno kvalitetnih igrača. Pojačali smo se u svim linijama tima, a posebno tamo gde je i najviše škripalo, u napadu. Rade Krunić bi trebao da donese novi kvalitet u vezni red i potvrdi svoju visoku klasu. Raduje oporavak i ulazak u formu mladog Zoćevića koji bi konačno trebao da iskaže svoj talenat. Milojević je igrama u jesenjoj polusezoni pokazao da se na njega mora ozbiljno računati, dok povratak Maria Božića treba da donese neophodno iskustvo. Tu su naravno Mutavdžić, Jovančić i novajlija Tawiah. Dolaskom Ožegovića i Zeca trebalo bi da rešimo najveću boljhku, a to je realizacija. Uroš Đerić je u kontrolnim utakmicama već ušao u golgetersku formu, a tu su i Mašović, Stojanović, Jevtović i Nešović. Uz iskusnog Gojkovića raduje i povratak nakon duže pauze zbog povrede Maslaća, od koga se očekuje da ojača odbrambeni bedem pred našim golom. Za mesto u poslednjoj liniji ravnopravno konkurišu Boranijašević, Živković, Drašković, Miletić, Đoković, Josović i Obradović. Uz trojicu golmana imamo kadar sa kojim smemo svima stati na crtu. Znamo šta nam je cilj i uveren sam da ćemo stići do njega“.
 
Da li ste kroz kontrolne utakmice sagledali snagu Borca i otklonili dileme oko startne postave?
“Tim se tokom pripremnih utakmica iskristalisao i ostaje mi da u generalnoj probi rešim još par sitnih dilema. Pripremne utakmice su donele dosta dobrog, ali nas rezultati ne smeju zavarati. Prvenstvo je na pragu, a tamo je dosta toga drugačije. Moje misli, misli igrača, svih u klubu, a nadam se i navijača su već usmerene ka Pećincima. Dobro poznajem tim Donjeg Srema koji je u prelaznom roku pretrpeo dosta promena, ali uvek predstavlja neugodnog rivala. Bilo bi jako dobro da uspešno startujemo, mada znam da se crta podvlači krajem maja, kako je uostalom bilko i pre godinu dana. Kada se osvrnem na ovih tridesetak dana priprema zadovoljan sam i smatram da imamo dovoljno razloga, ali i argumenata da sa optimizmom dočekamo prolećnu polusezonu“ - završava Bogić Bogićević.
Generalnu probu pred start prolećne polusezone fudbaleri Borca imaju sutra na Ohridu gde se od 11 časova sastaju sa Makedonskim prvoligašem Metalurgom iz Skoplja

Nastavak na FudbalSrbija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FudbalSrbija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FudbalSrbija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.