Bogdanović za 2-0 Fenera u Atini!

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović za 2-0 Fenera u Atini!

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Panatinaikos rezultatom 80:75 u drugoj utakmici Top8 faze odigranoj u Atini i poveli sa 2-0 u seriji pred selidbu u Istanbul. Junak trijumfa istanbulskog kluba bio je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović.

Drugi duel Panatinaikosa i Fenerbahčea u „OAKA“ areni doneo je mnogo uzbuđenja i niz preokreta, a izabranici Željka Obradovića bolje su odigrali u ključnim trenucima.

Atinjani su mnogo bolje ušli u utakmicu, u petom minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su imali i deset poena prednosti, ali su se tada gosti probudili. Predvođen Bogdanovićem, koji je tokom prvih 20 minuta postigao 18 poena, Fenerbahče je na veliki odmor otišao sa dva poena prednosti.

U nastavku, turski klub je kontrolisao dešavanja na terenu, ali njegov plus nije bio veći od sedam poena, kolika je bila razlika u 29. minutu. PAO je u poslednjoj četvrtini uspeo da pripreti, čak je i poveo, ali je Fener bio bolji u penal završnici. Ključne poene sa slobodnih bacanja postigli su Kostas Slukas i Bobi Dikson.

Bogdanović je bio najbolji u pobedi Fenerbahčea sa 25 poena, osam skokova i šest asistencija, što mu je donelo indeks korisnosti 35. Odličan je bio i Ekpe Udoh sa 22 poena i devet skokova, a dvocifreni učinak imao je i Dikson sa 14 poena. Drugi srpski košarkaš Nikola Kalinić upisao je sedam poena, tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Na drugoj strani istakao se Majk Džejms sa 22 poena, Kris Singlton je dodao 14 poena i pet skokova, a Janis Burusis 13 poena i šest skokova.

Naredna utakmica serije igra se narednog utorka od 19.45 u Istanbulu, uz direktan prenos na Sport klubu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.