Bogdanović predvodio Kingse do pobede u Los Anđelesu!

Izvor: B92, 23.Feb.2020, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović predvodio Kingse do pobede u Los Anđelesu!

Košarkaši Sakramento Kingsa iznenadili su Kliperse u Los Anđelesu – 112:103.

Bogdan Bogdanović bio je jedan od predvodnika Kingsa u Stejpls centru sa 20 poena (8/17 iz igre, 4/10 trojke), 4 skoka, 2 asistencije i jednom ukradenom loptom, a bez ijedne izgubljene.

Nemanja Bjelica je dodao 10 poena (4/9, 2/5) uz 7 skokova, dok je najefikasniji igrač gostiju bio raspoloženi Kent Bejzmor sa 23 poena (7/13) uz pet skokova

Odličan je bio i Dieron Foks sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 20 poena (7/16) i osam asistencija, a pratili su ih još Harison Barns sa 13 poena te Heri Džajls sa po 11 poena i skokova.

U redovima Klipersa istakli su se Kavaj Lenard sa 31 poenom (10/23) uz 8 skokova i 5 asistencija, te Lu Vilijams sa 24 poena (8/17).

Montrez Herel je zabeležio dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, dok je Ivica Zubac dodao 8 uz 15 uhvaćenih lopti.

Los Anđeles Klipersi katastrofalno su otvorili meč, pošto osim Kavaja Lenarda niko nije mogao ništa da pogodi.

Šutirali su 3/17 za dva i 1/7 za tri poena i pogodili su samo 17% svojih šuteva, što su Kingsi iskoristili i vodili su sa 12 poena razlike posle prvih 12 minuta.

Takođe je zanimljivo da Kingsi u prvoj četvrtini nisu pogodili nijedan šut za tri poena.

Klipersi su zaigrali dosta bolje u drugoj deonici – postigli su 35 poena i prepolovili zaostatak Sakramenta.

U trećem kvartalu Bogdanović je za minut postigao osam poena, pratio ga je Bjelica pet postignutih za tri minuta i Kingsi su ponovo otišli na +12.

Kavaj je uzeo stvari u svoje ruke, započeo je seriju Klipersa, ispratili su ga Lu Vilijams i Montrez Herel, pa su pred poslednjih minuta smanjili zaostatak na minus pet.

Bejzmor na startu poslednjeg kvartala donosi +7, ali Vilijams i Herel odličnom serijom donose preokret i Klipersi su prvi put poveli na utakmici.

Imali su +3, ali Kingsi se nisu predavali, pa su Foks, Bejzmor i Džajls pokrenuli preokret Kingsa, koji četiri minuta pre kraja dolaze ponovo do tri poena razlike.

Bogdanović je pogodio trojku za +6 na dva minuta do kraja, zatim asistirao Džajlsu za koš za +8 minut pre kraja i tu je sve bilo jasno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SJAJNI BOGDANOVIĆ ŠOKIRAO KLIPERSE: Srbin predvodio Sakramento do trijumfa u Los Anđelesu (VIDEO)

Izvor: Kurir, 23.Feb.2020

Košarkaši Sakramenta pobedili su Kliperse usred Los Anđelesa 112:103.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.