Bogdanović: Tri, dva jedan... Koš!

Izvor: B92, 12.Maj.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Tri, dva jedan... Koš!

Bek Fenerbahčea Bogdan Bogdanović kaže da je zadovoljstvo raditi sa Željkom Obradovićem.

“On je neverovatan trener, ne znam kako tačno da ga opišem jer je neverovatan u svakom aspektu svog posla. Celo iskustvo sa njime je sjajno“, rekao je Bogdanović u intervjuu za Eurohoops.

Na pitanje šta misli o navijačima Fenerbahčea, uz prethodnu konstataciju da je igrao i u Partizanu, Bogdanović je odgovorio:

“Možda i dve utakmice u kojima su naši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijači bili najbolji jesu prve dve u plej-of seriji s Real Madridom. Naročito u drugoj utakmici, izvanredna atmosfera i transparenti ’promaši’ ispod koševa. Partizan ima zaista dobre navijače, razlika je što u Turskoj većina navijača ne prati košarku mnogo, uglavnom prate fudbal. Zato nekada nisu znali kako da reaguju na neke odluke sudija i kako da bodre tim na najbolji način. Ove sezone su se i oni poboljšali“.

Tema razgovora bili su i koševi u poslednjoj sekundi za pobedu, Bogdanović je ove sezone nekoliko puta tako doneo radost navijačima.

“Nekada šutiram sa velike udaljenosti, ali nije to nešto na čemu baš može da se radi. Kada sam bio klinac, pravio sam se da pogađam uz zvuk sirene, govorio sam: ’Tri, dva, jedan...’ I koš! Uradio sam to mnogo puta“.

Na konstataciju da je kreativniji ove sezone, Bogdanović je rekao:

“Nema tajne, radim normalno tokom cele godine, kao i prošle, radim na istom nivou. Ništa se nije promenilo, ali verujem u sebe mnogo, imam mnogo samopouzdanja“.

Na početku sezone Bogdanović je bio pomalo umoran posle Evrobasketa.

“Možda to niko ne zna, ali leđa su mi bila povređena pre Evrobasketa, nisam mogao ni da treniram i nespreman sam došao na turnir. Onda mi je posle EP bilo potrebno da raščistim misli, za samo nekoliko dana trebalo je da se vratim u Fener. Sve je bilo novo u ekipi, morao sam da se popravim“.

Fenerbahče u petak od 21 sat igra sa Laboral Kučom u polufinalu fajnal-fora Evrolige.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.