Bogdan opet rešetao, Fener nadomak Fajnal-fora!

Izvor: Mondo, 20.Apr.2017, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan opet rešetao, Fener nadomak Fajnal-fora!

Fenerbahče i drugi put "brejknuo" Panatinaikos u Atini, a Bogdan Bogdanović ponovo odigrao maestralan meč!

Foto: Euroleague.net

Fenerbahče je ponovo utišao halu Panatinaikosa, oduzeo "zelenima" prednost domaćeg terena i došao nadomak plasmana na završni turnir Evrolige.

Na čelu sa sjajnim Bogdanom Bogdanovićem, strelcem 25 poena, ekipa Željka Obradovića povela je 2:0 u seriji i stekla "meč loptu" za prolaz na Fajnal-for, za koji joj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je sada potreban još jedan trijumf.

PANATINAIKOS - FENERBAHČE 75:80 (20:22, 23:23, 16:18, 16:17)

Bogdanović je u prvom poluvremenu nastavio gde je stao preksinoć i već do pauze postigao 18 poena. Potom je mirovao u trećoj deonici, pa u poslednjoj pokrenuo Fenerbahče kada je bilo najvažnije! Završio je meč sa 25 poena i ponovo sa indeksom 35, ostvarenim za 34 i po minuta na terenu.

Ubacivši u 36. minutu svoj prvi poen u nastavku, a tek četvrti Fenerov u toj deonici (za 68:67), Bogdan je uveo ekipu u veliku seriju, kojom je Panati nepovratno oduzeto vođstvo! U narednim napadima poentirao je i Ekpe Judo, a Bogdanović je potom dodao još svojih pet poena, za prednost gostiju 76:71.

Međutim, PAO je imao spreman odgovor, jer je Kris Singlton sa Janisom Burusisom uzastopnim pogocima primakao Atinjane na samo poen zaostatka (75:76) i uveo meč u veliku dramu.

Pola minuta pre kraja, najbolji šuter Panate Kej Si Rivers ukrao je loptu Bobiju Diksonu, pa ostao potpuno sam na šutu za tri poena, za vođstvo domaćih. Željko Obradović je već tokom tog šuta zatražio tajm-aut, računavši da će nekadašnji igrač Reala rutinski poentirati, ali se to ipak nije dogodilo.

Rivers je promašio, Singlton je faulirao Diksona, a plejmejker Fenera realizovao je oba slobodna bacanja. PAO je, zatim, 13 sekundi pre kraja krenuo u napad za produžetak, ali je Burusisu odmah lopta prošla "kroz ruke" i došla do Kostasa Slukasa, koji je pogocima sa "crte" stavio tačku na ishod.

Iako je ušao u četvrtfinale na tradicionalno "tvrdom" terenu, Obradovićev tim ostvario je dve velike atinske pobede i stavio svima do znanja da je spreman za plasman na Fajnal-for i za još jedan napad na evropsku titulu. Sa druge strane, PAO je sada pred zaista teško ostvarivom misijom, protiv rivala koji ostavlja sjajan utisak i u čijem je dresu večeras važnu ulogu imao i Nikola Kalinić, sa sedam poena, tri skoka i velikim doprinosom u odbrani za takođe 34 i po minuta na terenu.

Treći meč ove serije biće odigran u utorak, 25. aprila, u Istanbulu.

PAO: Singlton 14 (5 sk), Nikols, Rivers 8, Džejms 22 (3/7 za tri, 4 as), Focis 3, Papas 5, Feldin, Gist 6, Haralampopulos, Gebrijel, Burusis 13 (6 sk), Kalates 4.

FENER: Judo 22 (9 sk), Antić 3, Bogdanović 25 (5/8 za tri, 8 sk, 6 as), Benet, Slukas 5 (7 as), Nanali, Veseli 2, Kalinić 7, Dikson 14 (3/4 za tri), Duverioglu, Datome 2.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.