Bodovi ostali kraj Ibra

Izvor: KGsport.info, 16.Dec.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bodovi ostali kraj Ibra

Košarkaši kragujevačkog Radničkog poraženi su nakon velike borbe na gostovanju kraljevačkoj Slogi u utakmici 12. kola Druge muške lige Srbije – 78:80 (20:21, 16:20, 21:23, 21:16).
U susretu doskorašnjih KLS-ligaša slavio je domaći tim, mada su Kragujevčani pružili žestok otpor i bili u igri bukvalno do poslednjih sekundi susreta, kada su konačno poklekli.
Iako su Kraljevčani tokom prve četvrtine imali prednost od devet poena (19:10), na prvi obavezni odmor su >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << ipak otišli samo sa pola koša prednosti (21:20).
Domaći su nastavli u visokom ritmu i tokom drugog perioda, ali je Radnički uspevao da parira i u dva navrata stigne do pola koša prednosti. Međutim, košarkaši Sloge su bolje finiširali ovu deonicu i na poluvreme otišli sa pet poena prednosti – 41:36.
Velika borba nastavljena je i u trećem kvartalu. Kraljevčani su na sve načine pokušavali da se rezultatski odlepe, ali im izabranici Igora Todorovića to nisu dopuštali.
U poslednju četvrtinu Sloga je ušla sa prednošću od sedam poena (64:57), koja ipak nije garantovala nimalo laganu završnicu. Košarkaši Radničkog su se lavovski borili „dišući za vratom“ svom rivalu, ali nisu imali snage za potpuni preokret u završnici, tako da su bodovi ostali kraj Ibra.
U pobedničkoj ekipi dvocifren učinak ostvarili su Nemanja Simović – 19, Miroslav Radić – 16, Nenad Đurđević – 15 i doskorašnji igrač kragujevačkog kluba Luka Tomašević sa 10 poena.
Nikola Kostić sa 24 i Lazar Marković sa 22 poena bili su najefikasniji u kragujevačkom sastavu. Đorđe Milosavljević ubacio je 13, a centar Marko Todorović 10 poena.
Nakon dvanaest odigranih kola Radnički zauzima sedmu poziciju na tabeli sa osamnaest osvojenih bodova, dok je Sloga četvrta sa dvadeset.
U 13. kolu puleni Igora Todorovića ugostiće u hali „Jezero“ ekipu Napretka iz Aleksinca. Biće to ujedno i poslednja utakmica Kragujevčana u ovoj kalednarskoj godini.

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.