Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 20:40

Bod kao kuća, da zamiriše proleće! Zvezda vodila, ali nije imala snage za više (VIDEO)

Crveno-beli na liderskoj poziciji posle prvog kruga grupne faze takmičenja, a za dve nedelje će biti u prilici da eliminišu večerašnjeg protivnika iz bitke za prva dva mesta - 1:1

Bod kao kuća u Danskoj! Crvena zvezda je napravila veliki, možda i ključni korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope, ali nije imala snage za više, iako je vodila golom Mirka Ivanića od 58. minuta. Midtjiland je žestoko napadao u poslednjih pola sata meča, obejktivno je bio kvalitetniji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protivnik u Herningu, pa je zasluženo stigao do izjednačenja u 78. minutu preko Nikolasa Dira, tako da Dejan Stanković ima razloga da bude zadovoljan ostvarenim na teškom gostovanju - 1:1 (0:0).

Crvena zvezda je prvi deo grupne faze takmičenja okončala na vrhu Grupe F sa dve pobede i remijem, ima bod više od drugoplasirane Brage, odnosno pet od trećeplasiranog Midtjilanda. Srpski šampion će za dve nedelje imati zicer na stadionu Rajko Mitić da u direktnom obračunu eliminiše ekipu Boa Henriksena iz bitke za prva dva mesta koja vode dalje.

Stankovićev tim je prošao kroz dva krizna momenta tokom meča. Prvi je uspeo da prebrodi u završnici prvog poluvremena, kada je domaćin imao nekoliko odličnih šansi, ali se Milan Borjan nije dao savladati. Ipak, u poslednjih pola sata nisu uspeli da odole pred naletima ambicioznog domaćina, koji je stigao do drugog boda u Ligi Evrope. Beograđani nisu uspeli da iskoriste psihološki momenat kod pogotka Mirka Ivanića. Stanković je pogodio sa uvođenjem Nenada Krstičića i Loisa Dionija, koji su uspeli malo da razmrdaju Zvezdine redove na startu drugog poluvremena, što je rezultiralo i golom, ali su potom ponovo stali i omogućili protivniku da se razmahne. Izuzetno važan posao kod gola crveno-belih odradio je i Miloš Degenek, koji je poslao loptu u srce šesnaesterca, Dioni ju je glavom spustio za Ivanića, koji je zahvatio loptu levom nogom i ona je pronašla put do mreže Elijasa Olafsona.

Crvena zvezda nije u potpunosti platila danak činjenici da je odigrala najslabije prvo poluvreme od starta grupne faze takmičenja. Midtjiland je uspeo da unese nemir u poslednju liniju crveno-belih sa nekoliko neugodnih prekida. Ipak, i Borjan je odmah pokazao da je maksimalno koncentrisan za meč. Ozbiljno je iz daljine pripretio i Brazilac Evander, ali je jaka lopta ipak otišla preko prečke. Ipak, koncentracija nije bila saveznik i Gelora Kange, koji je dva puta ozbiljno pogrešio na svojoj polovini, a ona druga situacija iz 30. minuta mogla je skupo da košta Beograđane. Gabonac je umesto Srniću, gurnuo loptu u kontranapad Isaksenu, kome se otvorila prilika, opalio je sa 18-19 metara udaljenosti, ali je na pravom mestu bio Milan Borjan. Ubrzo je ozbiljno pripretio i Pjone Sisto, ali je još jednom usledila kvalitetna intervencija čuvara mreže srpskog šampiona, a serija pakleno teških minuta okončala se stativom Nikolasa Mira u 34. minutu.

Tada je Borjan bio savladan, ali je sreća bila saveznik gostiju. Lopta se nakon udarca od stativu prošetala ispred gol-linije, ali tamo nije bilo nikog od napadača Midtjilanda. Jedina dobra stvar iz poslednjih dvadesetak minuta drugog poluvremena bilo je to što se golman crveno-belih razbranio i stekao dodatno samopouzdanje, pa je bio na pravom mestu i u 40. minutu, kada je zaustavio novi udarac Sista. Odgovor sa druge strane konačno je usledio u 43. minutu, kada se prvi put na meču svojih čuvara oslobodio Filipo Falko, namestio levicu, gađao levi ugao Midtjilandovog gola, ali Elijas Olafson nije imao većih poteškoća da ukroti loptu.

Srnićev izlazak na poluvremenu bio je i rezultat zarađenog žutog kartona u finišu prvog poluvremena. Krstičić je odmah uspeo da za nijansu unapredi igru gostiju. Zvezda je dobila dodatnog igrača koji je u stanju da povuče loptu ka protivničkom golu i to je dosta rasteretilo ostatak ekipe. Dioni se na terenu našao samo dva minuta pre Ivanićevog gola. Zamenio je prilično neubedljivog Falka, pridružio se Benu pred protivničkim golom i to je ekspresno poremetilo poslednju liniju domaćeg tima.

Ipak, imao je i Henriksen svoje adute, a pre svega mladog Viktora Linda koji je često bio nerešiva enigma za Zvezdinu odbranu u poslednjih pola sata. Upravo je mladi ofanzivac bio taj koji je pogodio stativu u ključnoj akciji za domaći tim, čime je omogućio najboljem igraču ovog meča iz domaćih redova, Nikolasu Diru, da na pravi način kruniše večerašnju partiju.

Zvezdi su u Herningu izuzetno nedostajali Milan Pavkov i Aleksandar Katai. Mohamed el Fardu Ben nije bio u stanju da iskontroliše one dubinske lopte, kojima s lakoćom upravlja snažni golgeter iz Begeča i tako omogućava odbrani da uzme nekoliko sekundi svežeg vazduha. A sa druge strane, mnogo puta je na terenu nedostajao neko u gostujućim redovima, ko bi poput majstora iz Srbobrana stao na loptu, "prodao" protivniku neki lucidan potez i pokušao da ga uhvati na spavanju. Ali, upravo i zbog toga ovaj bod iz Danske ima još veću važnost za srpskog šampiona, koji bi trebalo da bude kompletniji 4. novembra, kada će se najverovatnije voditi presudna evropska bitka ove jeseni.

MIDTJILAND - CRVENA ZVEZDA 1:1

/Dir 78 - Ivanić 58/

Herning.

MCH arena.

Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael).

Midtjiland (3-4-1-2): Olafson - Dalsgor, Svjatčenko, Dir (od 92. Mabil) - Anderson, Kajuste (od 62. Lind), Envadike, Pulinjo - Evander - Isaksen (od 74. Maroni), Sisto.

Crvena zvezda (3-4-2-1): Borjan – Dragović, Sanogo, Degenek – Gobeljić, Srnić (od 46. Krstičić), Kanga (od 81. Pankov), Rodić – Ivanić, Falko (od 57. Dioni) – Ben (od 94. Gajić).

GRUPA F:

Ludogorec - Braga 0:1 (0:1)

/Orta 7/

Midtjiland - Crvena zvezda 1:1 (0:0)

/Dir 78 - Ivanić 58/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.