Bobi zasenio i Dončića za novu pobedu Dalasa

Izvor: RTS, 07.Dec.2019, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi zasenio i Dončića za novu pobedu Dalasa

Ekipa Dalasa savladala je na svom terenu Nju Orleans pelikanse sa 130:84 i zabeležila desetu pobedu u poslednjih 11 utakmica. Luka Dončić odigrao još jednu maestralnu partiju i sustigao Majkla Džordana, Bobi Marjanović odigrao najbolju partiju ove sezone – 15 poena, 16 skokova.
Mavsi gostima iz Nju Orleansa nisu pružili ni promil šanse da mogu da pomisle da mogu do neizvesne završnice, a kamoli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do pobede.

Dončić se dosta odmarao, ali je meč završio sa 26 poena, devet asistencija i šest skokova, dok je Boban Marjanović meč završio sa 15 poena i 16 skokova, što mu je najbolja partija ove sezone.
Slovenački košarkaš tako se izjednačio sa Majklom Džordanom, pošto mu je ovo bila 18. uzastopna utakmica u kojoj je imao 20+ poena 5+ skokova i 5+ asistencija.
Luka Dončić vodio je svoju ekipu u prvom poluvremenu do vođstva od 64:52, a utakmica je definitivno prelomljena u trećoj deonici, koju su Mavsi dobili 40:14.
Gosti su bili očajni u šutu za tri poena, pa više od katastrofalnog poraza nisu ni mogli da očekuju.
Najefikasniji u ekipi Pelikansa bio je Džej Džej Redik sa 15 postignutih poena.
Dalas je tako zadržao drugo mesto u Zapadnoj konferenciji sa učinkom od 16 pobeda i šest poraza, dok je Nju Orleans pretposlednji na Zapadu sa šest pobeda iz 23 odigrane utakmice.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dončić briljira, Bobijev meč sezone u pobedi Dalasa nad Nju Orleansom

Izvor: B92, 08.Dec.2019, 00:23

Srspki košarkaš Boban Marjanović i reprezentativac Slovenije Luka Dončić odigrali su odlično u pobedi Dalasa nad Nju Orleansom od 130:84...Marjanović je prvi put ove sezone imao dabl dabl učinak od 15 poena i 16 skokova za 23 minuta na parketu tokom kojih je imao i po dve asistencije i blokade...Dončić...

Nastavak na B92...

Bobijeva partija sezone - 15 poena i 16 skokova! Mavsi razbucali Nju Orleans, Luka stigao Džordana (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Dec.2019

Dalas ne prestaje da melje, Dalas je trenutno drugi tim Zapadne konferencije! Verovatno najsimpatičniji projekat NBA lige nastavlja da oduševljava široke narodne mase, posebno one na Starom kontinentu. Dalas je na krilima Luke Dončića i Bobana Marjanovića nanizao peti trijumf, preskočio Denver...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.